Lansare de carte Marin Mălaicu-Hondrari pe 15 decembrie la Librăria Humanitas

În perioada 25 noiembrie – 15 decembrie 2015, Marin Mălaicu-Hondrari va susține un turneu de promovare dedicat celui mai recent roman al său, „Războiul Mondial al Fumătorilor”, apărut de curînd în colecția „Ego. Proză” a Editurii Polirom, și în ediție digitală.

hondrari (1)

Autorul va citi fragmente din noul său roman la Brașov, Sibiu, Cluj, București, Iași și Galați. Evenimentul de la Galati va avea loc in data 15 decembrie, de la ora 18.00, la Librăria Humanitas Galaţi. Lectură publică va fi urmată de un dialog cu Angela Baciu.Noul roman al lui Marin Mălaicu-Hondrari, „Războiul Mondial al Fumătorilor”, spune povestea lui Constantin, „orfan cu parinti”, care renunta la viata lui confortabila din Romania si pleaca sa traiasca in Camarile, un soi de Cuba a fumatorilor, unde acestia – mai ales cei persecutati in tarile lor de bastina – primesc azil politic. De aici isi rememoreaza viata, de-a lungul careia marca tigarilor fumate se tot schimba odata cu femeile pe care le iubeste. Dar ironia sortii face ca el sa se indragosteasca nebuneste de o nefumatoare… Nu e un roman de dragoste. Nu e despre „orfanii cu parinti”. Nu e istoria unei prietenii. Nu e despre Loja Mondiala a Fumatorilor. Nu e o distopie politica. Nu e despre escapade tabagice. Este toate acestea la un loc. O poveste pentru fiecare dintre noi: YOU’LL NEVER SMOKE ALONE.
Marin Mălaicu-Hondrari, poet, prozator și traducător român, s-a născut la 29 ianuarie 1971, în Sângeorz-Băi. A mai publicat cărţile „Zborul femeii pe deasupra bărbatului” (poeme, Eikon, 2004, Premiul Uniunii Scriitorilor, filiala Cluj), „Cartea tuturor intenţiilor” (roman, ediţia I, Vinea, 2006, editia a II-a, Cartea Românească, 2008), „Apropierea” (roman, Editura Cartea Românească, 2010), „La două zile distanţă” (poeme, Charmides, Bistriţa, 2011; premiul revistelor Poesis International şi Transilvania) şi „Lunetistul” (roman, Polirom, 2013; Premiul pentru Literatură al oraşului Bistriţa, 2013). A scris în colaborare cu regizorul Tudor Giurgiu scenariul după romanul „Apropierea”. Mălaicu-Hondrari este, de asemenea, un traducător apreciat din limba spaniolă, printre tălmăcirile lui numărându-se volume de Mario Vargas Llosa, Luis Landero, Enrique Nogueras, Care Santos. Romanul ”Apropierea” a fost nominalizat la Premiile Radio România Cultural (2011) şi a fost finalist la Premiile Observator Cultural (2011). În 2013, a primit Premiul pentru literatură al orașului Bistrița.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

powerseo galati
0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
(0 recenzii)

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola