Cauta
Adauga
Sign In

Lansare de carte la Muzeul de Istorie

Editura Muzeului de Istorie Galaţi vă invită vineri, 7 noiembrie 2014, ora 11:00, să participaţi la evenimentul editorial prilejuit de lansarea volumului omagial „Graecia, Roma, Barbaricum. In memoriam Vasile Lica”, coordonatori: Vladimir Iliescu, Decebal Nedu, Andreea-Raluca Barboş.

image description

„Vasile Lica a fost unul dintre puţinii istorici care au marcat viaţa ştiinţifică universitară şi culturală a municipiului Galaţi. A fost fascinat de cercetările Magistrului său, prof. univ. dr. Nicolae Gostar, încă de pe băncile Facultăţii de Istorie din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, urmându-i sfaturile şi cercetând cu acribie istoria veche a geto-dacilor.
Comunitatea gălăţeană îi datorează începuturile Facultăţii de Istorie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” Galaţi, fiind unul dintre puţinii chemaţi a pune temelia la această Şcoală Universitară. A fost momentul când pentru OMUL Vasile Lica a început „devenirea întru fiinţă”.
Acest volum, rod al cercetării ştiinţifice şi academice din domeniul istoriei, este un OMAGIU adus unuia dintre puţinii istorici ai urbei Galaţi, prof. univ. dr. Vasile Lica, şi se înscrie în proiectul editorial dedicat împlinirii a 75 de ani de la înfiinţarea Muzeului de Istorie din Galaţi.”
Evenimentul va avea loc la Muzeul „Casa Cuza Vodă”, str. Al. I. Cuza, nr. 80.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

Sign In Evenimente prin Galati

Pentru autentificare sau înregistrare mai rapidă, utilizați contul dvs. social.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola