Lansare de carte – „Cum se citeşte o carte”, Libraria Humanitas, 21 iunie

Librăria Humanitas Galați și Editura Paralela 45 vă invită sâmbătă, 21 iunie, de la ora 17.00 la o dezbatere despre Cum se citește o carte, bestseller Bookfest 2014.

lansare-carte-21-iuniePrezintă: Doru Căstăian (traducătorul cărții)
Invitaţi: Simona Toma (Lebadutza Lebadutzelor) şi A. G. Secară (Anonimul Gălăţean)
Cum se citeste o carte a devenit un adevarat fenomen, un ghid literalmente clasic. Este cel mai bun si mai de succes ghid pentru lectura comprehensiva adresat publicului larg.
Cei doi autori descriu in detaliu diferitele niveluri de lectura si cum puteti ajunge sa le stapaniti: de la citirea elementara, trecand prin rasfoirea sistematica a unei carti si prin citirea inspectionala, si pana la citirea rapida, acest ghid va va invata cum sa clasificati si sa radiografiati o carte, cum sa extrageti mesajul autorului si sa concepeti critica acestuia. Veti invata de asemenea tehnici de citire adecvate pentru parcurgerea cartilor practice si de beletristica, a volumelor de istorie, matematica, filosofie si stiinte, fie ca e vorba de cele naturale sau de cele sociale.
In plus, volumul cuprinde doua anexe extrem de importante: intai de toate o lista de lecturi esentiale si apoi o serie de teste utile pentru a va evalua progresele in achizitionarea abilitatilor de lectura.
Mortimer J. Adler (1902-2001) a fost un reputat filosof si profesor american, desfasurandu-si activitatea in prestigioase institutii de invatamant din Statele Unite (Universitatea din Chicago si Universitatea Columbia din New York). A fost unul din contributorii importanti ai Encyclopædiei Britannica si initiatorul seriei The Great Books of the Western World.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola