Lansare de carte cu Dionisie Duma Si Adi Secara (Anonimul Galatean)

Vineri, 28 martie, la ora 17.00, iubitorii de poezie sunt aşteptaţi în Foaierul Universităţii “Danubius”, Corp A, parter, pentru a se destinde la evenimentul dedicat Zilei Internaţionale a Poeziei (21 MARTIE): Lansarea volumului de poezii În mine e ALB, NEGRU şi TU la mijloc, volum scris de poetul Gabriel Mihai MIHĂILĂ, absolvent al Facultăţilor de Drept şi de Ştiinţe Economice ale Universităţii “Danubius”.
Despre volum şi creatorul său…
„Majoritatea poemelor pe care le-am parcurs dintr-o nevoie de edificare, de limpezire a viziunilor poetice, pentru a fixa în linii mari traiectoriile cosmice, coordonatele lirice ale poeziei lui Gabriel Nicolae Mihăilă şi a încerca o încadrare cât de cât în gruparea imediată tinerilor postmodernişti actuali, ajungând la capătul lecturii conchid că (Gabriel Nicolae Mihăilă) domnia sa elaborează o poezie integratoare, dominată de luciditate, de o cunoştinţă reflexivă şi autoreflexivă, de un joc textual şi metatextual.” DIONISIE DUMA
„Volumul are o anumită coerenţă interioară, întru zbaterea poetului între mizerabilism şi dorinţa de a iubi şi de a fi iubit. Este, dacă vreţi, un portret al artistului la tinereţe, parţial o autobiografie lirică.
Apreciez şi referinţele cinematografice, care ne aduc aminte că în zilele noastre viaţa este un film sau parcă o parafrază a unor filme sau cărţi citite.
Oglinda metaforică pe care o aşezează în faţa lumii îl arată, paradoxal: între anima şi animus. Uneori trupul cărţii (viitoare) pare a avea caracteristici hermafrodite, aducând aminte şi de o anumită lirică feminină, aceste caracteristici nepunând însă în discuţie virilitatea observaţiei şi trăirii.”
ADI GEORGE SECARĂ (Anonimul Gălăţean)

via media.univ-danubius.ro

Picture of prinGalati

prinGalati

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola