Cu ocazia salonului auto de la Moscova, Lada a prezentat conceputul X-Ray, un proiect destul de ambiţios ce i-a lăsat plăcut impresionaţi pe cei prezenţi.
Conceptul X-Ray întruchipează un SUV futurist, cu multe elemente surprinzătoare. Deşi seamănă cu un Ford Focus de generaţie mai veche, conceptul celor de la Lada impresionează mai ales prin grilajul din faţă, care formează un X uriaş.
În partea din spate, Lada a gândit nişte stopuri alungite şi un hayon foarte înclinat. De asemenea nu lispesc nici inserţiile cromate, acestea fiind prezente atât în grilajul din faţă, în spate, precum şi pe părţile laterale.
Un alt aspect important este şi plafonul din sticlă care sporeşte vizibilitatea şi luminozitatea în habitaclu. În interior, Lada nu se dezmite, în sensul că nu a renunţat la formele pătrăţoase ce duc cu gândul la anii 1990.
Totuşi, X-Ray se bucură de o combinaţie de culori care îi oferă foarte multă eleganţă. Astfel, ruşii au mizat pe un ceas de bord central, scos în evidenţă cu ajutorul altor gadgeturi interesante. Fiind doar un concept, cei de la Lada nu au prezentat caracteristicile tehnice ale modelului.
De menţionat că Lada X-Ray a fost gândită pentru patru persoane, ruşii luând în cosiderare chiar şi spaţiul, propunând în acest sens un portbagaj foarte spaţios.
După apariţia lui X-Ray, mulţi şi-au pus întrebarea dacă ruşii nu pregătesc cumva un SUV care să facă concurenţă Daciei Duster. Este însă greu de crezut că se va realize acest. O ipoteză mai plauzibilă este accea că conceptual a fost creeat pentru a îmbunătăţi celelalte modele Lada existente deja.
Deşi X-Ray nu a impresionat aşa cum a făcut-o Dusterul în urmă cu câţiva ani, trebuie apreciată iniţiativa celor de la Lada, care până acum se întreceau în lansarea de maşini pătrăţoase şi foarte neaspectuoase.
Lada X-Ray, conceptul surpriză al ruşilor
Altii au citit si...

Galaţi: Interviu exclusiv cu Cristi Minculescu şi Iris, după concertul susţinut la Teatrul Muzical
Legendara trupă Iris, formată din Cristian Minculescu (voce), Doru Borobeică (bas), Valter Popa (chitară), Nelu Dumitrescu (baterie) şi Relu Marin (clape), a susţinut joi, 1 octombrie, un spectacol remarcabil la Teatrul Muzical „Nae Leonard” din Galaţi. Concertul face parte din cadrul turneului „Din nou împreună”, pe care formaţia îl susţine în această toamnă în 14 oraşe din ţară. Astfel, după aproape trei ani, artistul Cristi Minculescu a cântat din nou alături de cea mai iubită trupă românească, cu care a scris un capitol din istoria rock-ului românesc, timp de peste 30 de ani. S-au lăsat aşteptaţi, însă aşteptarea a meritat din plin. În deschiderea spectacolului nu a lipsit legendarul salut „Bună seara prieteni!”. Show-ul a debutat cu piesa „Nu mă uita”, din albumul Matease-Albă (2002), după care au urmat peste 20 de piese marca Iris, dar şi „Soldiers of the Fortune”, a celebrei formaţii Deep Purple. „Şi ce dacă e vânt… şi ce dacă sunt ploi” s-a potrivit perfect acestei seri care, deşi mohorâtă, nu i-a împiedicat pe fanii trupei să savureze hiturile îndrăgite… Piesele de suflet ale fanilor trupei au răsunat live, iar timbrul vocal unic şi inegalabil al lui Cristi Minculescu a fost ingredientul secret al unei seri […] Partajează asta:Clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide în fereastră nouă)Clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide în fereastră nouă)
Conferinta „Ihtiodiversitatea si strategii, programe, reglementari de regenerare si conservare a populatiilor piscicole”
Miercuri, 22 mai 2013, ora 11.00, în Sala Auditorium de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi, va avea loc Conferinţa „Ihtiodiversitatea şi strategii, programe, reglementări de regenerare şi conservare a populaţiilor piscicole”, manifestare organizată cu ocazia Zilei Internaţionale a Biodiversităţii, marcată în fiecare an pe 22 mai. Scopul activităţii este de a aduce în atenţia publicului problematica legata de statutul de periclitate a ihtiofaunei, necesitatea conservarii ei si a habitatelor acvatice, semnificatia si impactul reglementarilor de pescuit pentru conservarea ihtiodiversităţii. La conferinţă vor fi dezbătute mai multe teme specifice ihtiologiei, precum: presiunea antropică asupra ihtiofaunei şi factori de impact; statutul actual de conservare a inhtiofaunei: specii dispărute, puternic periclitate sau vulnerabile din bazinul hidrografic al cursului inferior al Dunării; specii endemice cu areal restrâns de răspândire; regresul numeric al populaţiilor unor specii de peşti cu importanţă comercială; strategii, proiecte, programe la nivel universitar, de cercetare a ecosistemelor acvatice sau elaborarea/perfecţionarea tehnologiilor de acvacultură a speciilor de peşti cu diferite grade de periclitate; programe pentru recoltarea reproducătorilor de sturioni prin autorizații speciale de captură, obținerea de puiet al acestor specii în stații de reproducere artificială și eliberarea puietului și reproducătorilor în Dunăre şi norme legale privind construcția uneltelor […] Partajează asta:Clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide în fereastră nouă)Clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide în fereastră nouă)
Transhumanta genetica
Vreau sa ma vindec de o boala nationala. Se transmite genetic din pacate de la ciobani la fii si fiice, de la ciobanul mioritic care se resemna rapid si usor in fata “meandrelor concretului”. Cine vrea sa se faca bine…? Eu vreau ca atunci cand o sa fiu mare sa ma fac macar un pic german. Poate imi fac singur strada mea bine asfaltata… zic… daca ma fac neamt poate o sa fiu in stare… nu? Ca vreau si eu o gradina fara ziduri, vreau si eu sa calc pe iarba la mine in oras… vreau iarba la mine in oras. Vreau copaci si flori, si gunoaie sortate care stau la ghena nu in parcare in fata blocului unde se joaca toti copii din cartier. Cine mai vrea sa se faca german cand creste mare? Dar oare nu gasim in noi neamtul care sa se ridice si sa ceara un parc cu alei cu flori si iarba, o strada curata? Eu l-am descoperit pe neamtul mic din mine care ma indemna zilele trecute sa iau ciocanul si sa sparg zidul cimitirului de la noi din oras. Este un zid gros…mai gros decat sunt peretii de la bloc. E trainic, ca […] Partajează asta:Clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide în fereastră nouă)Clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide în fereastră nouă)

Săptămâna Mondială a Alăptării la Hyperclinica MedLife Galați
Hyperclinica MedLife Galați susţine alăptarea naturală şi vine în întâmpinarea nevoilor mămicilor și viitoarelor mămici care îşi doresc să alăpteze, organizând o serie de acţiuni prin care să le ajute să depăşească provocările care apar în procesul alăptării. Astfel, joi, 7 august, începând cu ora 10:00, mămicile şi viitoarele mămici sunt invitate la seminarul interactiv cu tema „Alăptarea, o experienţă unică pentru mamă şi copil”, susţinut de Dr. Dana Mihalache, medic specialist pediatrie, Hyperclinica MedLife Galați. Seminarul se va desfăşura în cadrul Hyperclinicii MedLife Galaţi de pe strada Iacob Lahovary, nr. 4-6, iar participarea este gratuită. În cadrul seminarului, mămicile şi viitoarele mămici vor afla lucruri interesante despre avantajele alăptării, când şi cum este bine să alăpteze, poziţiile optime în timpul alăptării, dificultăţile care apar în perioada alăptării. Totodată participantele la eveniment vor învăţa ce ar trebui să facă în cazul „grevei suptului”, când au probleme cu sânii, dar şi multe alte lucruri utile. Pentru a participa la seminar, mămicile trebuie să se înscrie telefonic la numerele 0236/495.292 sau 0753.53.53.22 sau să trimită un e-mail cu titlul „Seminar alăptare” la adresa [email protected] şi să precizeze numele, prenumele şi un număr de telefon. Mai mult, pe tot parcursul lunii august, Dr. […] Partajează asta:Clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide în fereastră nouă)Clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide în fereastră nouă)

The Beat Sax cu DJ Zumac si Viorel Ionascu @ Yoobi, 29 martie
La saxofon va fi nimeni altul decat Viorel Ionascu si va da tonul distractiei pe beat-ul lui DJ ZUMAC. O combinatie ce ne promite o seara inedita, cu muzica de calitate! Alaturi de ei VETI FI VOI petrecand in stilul Yoobi.:) See you Saturday! Rezervari: 0737110099 Partajează asta:Clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide în fereastră nouă)Clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide în fereastră nouă) Similare Partajează asta:Clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide în fereastră nouă)Clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide în fereastră nouă)

Cros pentru studenţi, pe faleza Dunării
Sâmbătă, 17 octombrie 2015, la Galaţi se va desfăşura prima ediţie a crosului studenţesc CRO∫∫-ING. Concursul este organizat de Facultatea de Inginerie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, cu sprijinul Primăriei Municipiului şi al Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport Galaţi, şi se adresează tuturor studenţilor Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi. Înscrierile se fac începând cu ora 9.30, la punctul de trecere bac de pe faleza inferioară a Dunării. Startul se va da la ora 10,00, din acelasi loc. Crossul se va desfăşura astfel: o cursă pentru băieţi şi una pentru fete, pe toată lungimea falezei. După cum declară decanul Facultății de Inginerie, Cătălin Fetecău, crosul se adresează tuturor studenților Universității „Dunărea de Jos” din Galați și se va desfășura astfel: o cursă pentru băieți și una pentru fete, pe toată lungimea falezei – 4 km. „Este prima ediție, sperăm că în anii următori să crească atât interesul pentru astfel de evenimente cât și interesul pentru inginerie, în general, întrucât este foarte mare nevoie de ingineri”, declară decanul Cătălin Fetecău. Premiile vor fi acordate de Asociaţia Absolvenţilor Facultăţii de Mecanică din Galaţi şi S.C. Criomec SA. Partajează asta:Clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide în fereastră nouă)Clic pentru […] Partajează asta:Clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide în fereastră nouă)Clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide în fereastră nouă)