O jurnalistă din Ucraina ar fi fost răpită de armata rusă: „Este ținută captivă”

jurnalista 1

Situația se complică în Ucraina! Deja este a 24-a zi de în care trupele rusești bombardează orașele ucrainene. Ministerul ucrainean al Apărării a anunțat că țara a pierdut accesul la Marea Azov, iar o bază militară a fost distrusă în totalitate la Nikolaev, în sudul Ucrainei. Militarii ruși nu țin cont de nimic și atacă tot în calea lor. Guvernul din Ucraina a declarat, sâmbătă (19 martie), că o jurnalistă ucraineană a fost răpită de armata rusă.

Armata rusă a capturat o jurnalistă din Ucraina

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut un nou apel către Moscova, prin care i-a cerut lui Vladimir Putin să accepte să discute despre pace și securitate. În caz contrar, Rusia va suporta consecințe drastice pe viitor. Între timp, populația din Ucraina are de suferit. O jurnalistă ar fi ajuns în mâinile armatei rusești. Victoria Roschina, angajată a publicaţiei Hromadsk, a dispărut, încă de zilele trecute, la la Berdeansk, oraş port ocupat din regiunea Zaporojie.

În urmă cu o zi, site-ul la care lucra Victoria Roschina a anunțat pe Twitter că a pierdut legătura cu tânăra.

Victoria Roschina este căutată acum de autorități

„Jurnalista noastră Victoria Roschina este probabil captivă la ocupanţii ruşi. Ea a filmat videoclipuri şi a scris articole din punctele fierbinţi din estul şi sudul Ucrainei în toate zilele războiului ruso-ucrainean. Pe 12 martie nu am putut lua legătura cu Victoria.

Potrivit martorilor, pe care nu îi putem numi din motive de securitate, în acel moment jurnalista se afla în Berdeansk, ocupat temporar. Pe 16 martie, am aflat că în ajun (probabil 15 martie) Victoria Roschina a fost reţinută de FSB. Acum nu se ştie nimic despre locul unde se află. Îndemnăm comunitatea ucraineană şi internaţională să ofere informaţii pentru eliberarea jurnalistei Victoria Roschina”, se arată în mesajul publicaţiei pe Facebook.

Nici în Rusia lucrurile nu stau tocmai bine! Pe 15 martie, o jurnalistă rusoaică a intrat în timpul știrilor live pentru a opri dezinformarea populației. Marina Ovsianikova a apărut cu o pancartă în spatele prezentatoarei, pe care era scris un mesaj anti-război. Aceasta i-a sfătuit pe cetățeni să nu creadă în propaganda rușilor și să lupte pentru oprirea războiului.

Jurnalista din Rusia riscă ani grei de pușcărie

Aceasta a strigat „Opriți războiul”, în timp ce afișa pancarta pe care era scris: „Nu războiului. Opriți războiul! Nu credeți în propagandă. Aici sunteți mințiți”. Momentul apariției jurnalistei a devenit viral prin transmiterea filmulețului pe internet, mai mulți colegi identificând-o pe aceasta drept jurnalista Marina Ovsianikova, care era, de altfel, și producător al postului. Acum, ea riscă până la 15 ani de închisoare.

„Din păcate, timp de mai mulți ani, am lucrat la Channel One și am lucrat la propaganda Kremlinului. Îmi este foarte rușine de acest lucru în acest moment. Mi-e rușine că mi s-a permis să spun minciuni de pe ecranul televizorului. Mi-e rușine că am permis zombificarea poporului rus.
Am tăcut în 2014, când acest lucru abia începea. Nu am ieșit să protestăm când Kremlinul l-a otrăvit pe Navalny. Doar noi avem puterea de a opri toată această nebunie. Mergeți la proteste! Nu vă fie frică de nimic! Nu ne pot închide pe toți.”, a spus Marina ulterior.


Citiți articolul original pe

Declinarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola