Județul din România care are cei mai mulți asistați social. Câți bani primesc lunar ca să stea degeaba

asistati social

România este deja cunoscută pentru numărul mare de persoane care nu au un loc de muncă și nici nu sunt în căutarea unuia, ci trăiesc doar dintr-un ajutor social. Numărul persoanelor asistate social este în continuă creștere, iar un județ de la noi din țară este fruntaș din acest punct de vedere. În această zonă a țării, oamenii s-au obișnuit să primească bani de la stat și să nu aibă nicio ocupație.

Câţi asistaţi social sunt în România

Potrivit datelor centralizate de Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS), numărul de asistați social a crescut în luna martie 2023. Suma totală a acestora a ajuns la 165.714 persoane, cu 289 mai multe faţă de luna anterioară, ceea ce nu poate decât să ne îngrijoreze.

Autoritățile spun că venitul minim garantat (VMG) este un proiect menit să combată sărăcia și să le de oamenilor un impuls de a-și căuta un loc de muncă în timp ce primesc ajutor din partea statului. Se pare, însă, că statisticile arată cu totul altceva și cifrele nu sunt deloc îmbucurătoare. În unele județe, numărul persoanelor care nu au niciun venit este în creștere și situația este dramatică.

Județul cu cei mai mulți asistați social

Cei mai mulţi beneficiari au fost înregistraţi în judeţul Dolj (10.461). Este zona fruntașă în ceea ce privește oamenii care nu muncesc, ci trăiesc doar din banii pe care îi primesc de la stat și pentru care nu fac nimic. Ar trebui să meargă la muncă în folosul comunității, dar prea rar în vezi pe stradă cu mătura sau sapa.

Următorul județ ca număr de asistați social este Bacău (9.285), urmat de Buzău (7.707) şi Teleorman (7.756). Cei mai puţini români care trăiesc din mila statului sunt în Bucureşti (255) şi în judeţele Ilfov (857) şi Timiş (1.348). Suma medie plătită în luna martie de statul român beneficiarilor de ajutor social a fost de 305,49 lei, în timp ce suma totală pe care a plătit-o statul pentru cei fără un job s-a ridicat la 50,623 milioane de lei.


Citiți articolul original pe

Declinarea răspunderii! prinGalati.ro preia articole din presa națională cu scopul de a oferi cititorilor informații utile și interesante din diverse surse online. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (impact.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Picture of prinGalati

prinGalati

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola