Galaţi: Interviu exclusiv cu Cristi Minculescu şi Iris, după concertul susţinut la Teatrul Muzical

Legendara trupă Iris, formată din Cristian Minculescu (voce), Doru Borobeică (bas), Valter Popa (chitară), Nelu Dumitrescu (baterie) şi Relu Marin (clape), a susţinut joi, 1 octombrie, un spectacol remarcabil la Teatrul Muzical „Nae Leonard” din Galaţi.
concert-iris-foto-petru-ivu
Foto: Petru Ivu

Concertul face parte din cadrul turneului „Din nou împreună”, pe care formaţia îl susţine în această toamnă în 14 oraşe din ţară. Astfel, după aproape trei ani, artistul Cristi Minculescu a cântat din nou alături de cea mai iubită trupă românească, cu care a scris un capitol din istoria rock-ului românesc, timp de peste 30 de ani. S-au lăsat aşteptaţi, însă aşteptarea a meritat din plin.
În deschiderea spectacolului nu a lipsit legendarul salut „Bună seara prieteni!”. Show-ul a debutat cu piesa „Nu mă uita”, din albumul Matease-Albă (2002), după care au urmat peste 20 de piese marca Iris, dar şi „Soldiers of the Fortune”, a celebrei formaţii Deep Purple.
„Şi ce dacă e vânt… şi ce dacă sunt ploi” s-a potrivit perfect acestei seri care, deşi mohorâtă, nu i-a împiedicat pe fanii trupei să savureze hiturile îndrăgite… Piesele de suflet ale fanilor trupei au răsunat live, iar timbrul vocal unic şi inegalabil al lui Cristi Minculescu a fost ingredientul secret al unei seri perfecte pentru gălăţeni, dar şi pentru brăilenii care au venit la Teatrul Muzical special pentru acest eveniment.
Din programul concertului nu au lipsit demonstraţiile la chitară, tobe şi claviatură, interpuse între piese, care au încins şi mai mult spiritele. Hiturile memorabile precum: „Frumuseţea ta”, „Baby”, ” Maxima”, „Trenul fără naş”, „Să nu crezi nimic”, „De vei pleca”, „Somn Bizar”, dar şi alte cântece de suflet marca Iris au oferit spectatorilor momente unice pe care le vor păstra în suflet mult timp.
Aşa cum se întâmplă la fiecare concert Iris, publicul, de toate vârstele, a fredonat împreună cu membrii formaţiei versurile melodiilor preferate şi i-au răsplătit cu multe aplauze. Iris a oferit tuturor iubitorilor de muzică rock prezenţi la Galaţi o seară incendiară.
La final a fost un „bis” de 20 de minute. Trupa s-a întors la cererea publicului. Seara s-a încheiat perfect. După cum afirma solistul trupei, nu puteau pleca fără a transmite fanilor mulţumiri şi un alt cadou muzical: „Floare de iris, floare de colţ. Ne-ai ocrotit, ne-ai dat un rost.
Iar când noi nu vom mai fi, Vă veţi aminti… Că a fost odată IRISSSSSS…”

După spectacolul incendiar, artiştii ne-au acordat un interviu şi ne-au dat speranţe că-i vom revedea cât de curând la Galaţi.
Reporter: Ne bucuram că aţi revenit la Galaţi şi la trupa Iris. Ce reprezintă turneul „Din nou împreună” pentru Iris şi Cristi Minculescu?
Cristi Minculescu: Confirmarea faptului că suntem iarăşi împreună şi eu mă bucur că sunt a patra oară în nouă luni, după cum ştiţi a patra oară aici, la Teatrul lui Teodor Niţă, Teatrul Nae Leonard. Mă bucur mult că a venit lumea pe vremea asta foarte potrivnică şi sperăm să ne revedem cât de curând. De ce nu? Poate de Revelion!
Rep: Care este starea de sănătate la momentul actual?
Cristi Minculescu: Asta intră la particular…
Rep: Ce amintiri vă leagă de oraşul Galaţi?
Cristi Minculescu: Concerte foarte mişto. Şi la Sindicate şi aici şi în aer liber. Chiar foarte mişto Danube Rock Festival. Am fost a doua oară în trei ani. Foarte mişto…
Rep.: Ce planuri aveţi pentru viitor?
Cristi Minculescu: Să prindem un taxi…(Râde). Un single anul ăsta şi un single la anul. Nu mai facem disc şi lucrăm mai mult pe calitate nu pe cantitate. Va avea şi un videoclip, dar trebuie gândit foarte bine. Nu mai putem apărea oricum…
Rep.: Energie mai aveţi?
Cristi Minculescu: Nu ştiu. Asta stabiliţi voi…
Rep.: Care este melodia preferată din repertoriul Iris?
Cristi Minculescu: Nu pot să zic. Multe…Trebuie să fiu diplomat. Toate.
Rep.: Un mesaj pentru fani?
Cristi Minculescu: Fericire, sănătate şi să fie alături de noi. Sperăm că nu le-am înşelat aşteptările!
Rep.: Când veţi reveni la Galaţi?
Cristi Minculescu: Cât de curând. Poate la Revelion …Sper!
Rep.: Vă mulţumim pentru amabilitate şi vă aşteptăm cu mare drag să reveniţi!
A consemnat Alina Băraru.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola