Interviu cu George Calinovschi – presedintele Clubului de Ciclism Galati

garboaveleXC-2014

Pe 5 aprilie 2014 va începe competiția de mountain bike care se va desfășura în pădurea Gârboavele, lângă Galați. Cu acesta ocazie am discutat cu domnul George Calinovschi, presedintele Clubului de ciclism Galati, in calitatea sa de organizator al „GarboaveleXC” editia 2014.

prinGalati: Ce este Clubul de Ciclism?
George Calinovschi: Clubul de Ciclism Galati este un ONG ce are ca obiect de activitate bicicleta si tot ce tine de mersul pe doua roti. Noi ne adresam tuturor categoriilor de ciclişti cărora le place şoseaua sau mountain-bike-ul, competiţiile, cicloturismul, sau doar persoanelor care vor să facă mişcare într-un cadru organizat.
PG: Ce credeti ca aduce nou Clubul de Ciclism in comunitatea amatorilor de ciclism din Romania?
GC: In Romania este mult spus, noi fiind un club care activam mai mult pe plan local.
Am organizat pentru prima data in orasul Galati „Marea Bicicleala”, unde am invitat pe toti cei care iubesc bicicleta la o plimbare in grup pe strazile orasului – actiune care s-a bucurat de un real succes.
De asemenea ne-am facut cunoscuti pe plan national, prin organizarea la Galati a primului concurs de Mountainbike. La prima editie, cea din 2011, am avut prezenti la linia de Start aprox. 400 de participanti, veniti din toate colturile tarii.
Pentru ca am avut un feed-back pozitiv la ambele actiuni, am continuat cu acestea si in urmatorii ani.
Unii membrii ai clubului nostru au reusit sa obtina performante notabile la concursurile de ciclism organizate prin tara si in afara granitelor.

PG: Ca amator de ciclism de ce sa devin membru al Clubului de Ciclism?
GC: Cum am spus si mai devreme, daca doresti sa faci o plimbare in grup sau vrei sa ajungi un ciclist de performanta, noi oferim tot sprijinul de care are nevoie un amator. Avem membrii care te pot consilia pe probleme tehnice, de alimentatie, de modul de a pedala etc.
PG: Ce este GarboaveleXC?
GC: Garboavele XC este un concurs de mountainbike ce se desfasoara in padurea Garboavele. Ajuns la a patra editie, acesta se bucura de o larga popularitate printre ciclistii din tara. Totodata, cu aceasta cursa se deschide sezonul competitonal, unde toata lumea vrea sa daca iarna a fost cu folos in pregatirea antrenamentelor. Acest concurs nu se adreseaza numai sportivilor performati ci si amatorilor.
PG: Ce puteti spune despre echipa de organizare a GarboaveleXC?
GC: Toti membrii Clubului de Ciclism Galati sunt implicati in organizarea acestui eveniment. Sunt multe de facut si fiecare are cate o sarcina. Este actiunea care ne-a facut cunoscuti si ne dam toata silinta ca de la an la an sa fie totul perfect.
PG: De ce merita sa se inscrie riderii in competitia GarboaveleXC?
GC: Ciclistii vin la cursa noastra pentru ca vor sa isi masoare fortele si sa vada unde anume se situeaza dupa o iarna de hibernare. Altii vin pentru ca ne-am format o comunitate si este placut sa te regasesti cu prietenii cu care impartasesti aceeasi pasiune.
PG: Ce ne puteti spune despre traseul pe care v-a avea loc GarboaveleXC? Ce are special ?
GC: Zona din Padurea Garboavele in care se desfasoara concursul are un relief foarte solicitant – vai abrupte si pante inclinate. Efectiv nu ai timp sa te odihnesti pe parcusul unei ture. Amatorii trebuie sa efectueze 4 ture, spre deosebire de cei mai bine pregatiti care trebuie sa faca 7 ture, o tura masurand aprox. 8 km. Faptul ca sa desfasoara in ture face deliciul publicului spectator, care poate aplauda si sustine favoritii.
PG: Va exista o recunoastere oficiala a traseului?
GC: Daca editiile trecute aveam un traseu bine stabilit cu 2- 3 luni inainte, anul acesta din cauza vremii nefavorabile nu s-a ajuns la definitivarea lui 100%. Dar cum vremea se va indrepta vom incepe marcarea traseului si se va putea merge in recunoastere in spatamana ce precede evenimentul.
PG: Ce sfaturi le dai celor care vor sa se inscrie la evenimentul organizat de Clubul de ciclism?
GC: Sa vina cu incredere si curaj pentru ca nu conteaza cine castiga, important este sa participi. Bicicletele vor trebui sa fie in stare perfecta de functionare, iar casca de protectie nu trebuie sa le lipseasca.
PG: In final, un mesaj pentru cititorii noştri şi pentru iubitorii sportului pe 2 roti.
GC: Tineti lantul intins si sa nu renuntati niciodata la mersul pe bicicleta. De asemenea sunt asteptati pe 30 Martie 2014 orele 16:00 pe Faleza superioara – la Elice, pentru a lua parte la Marea Bicicleala.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALTII AU CITIT SI...

powerseo galati
0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
(0 recenzii)

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola