Cauta
Adauga
Sign In

În cadrul Festivalului de Muzică Folk „Decembre”, organizat de Primăria Galaţi, care a avut loc în weekend-ul ce a trecut pe platoul de la Sala Sporturilor, au cântat mai mulţi binecunoscuţi cantautori iubiţi de gălăţeni, printre care şi Andrei Păunescu. Cu această ocazie, am reuşit să îi răpim după recital câteva minute, acesta fiind de acord să ne acorde un scurt interviu.
1. Sunteţi pentru prima oară la Galaţi?
Nu, eu am fost de foarte multe ori la Galaţi. Aici s-a ţinut şi gala cu numărul 1000 a Cenaclului Flacăra. Am mai fost aici, dar în ultimii ani, mai puţin.
2. În ciuda temperaturii scăzute, aţi dat pe scenă tot ce-aţi avut mai bun. Cât de important este acest lucru pentru spectatorii dumneavoastră?
Sigur că am dat tot ce am putut în momentul acesta. Şi s-a vazut că, dacă am fost sincer pe scenă, şi publicul a fost sincer şi a cântat, mai ales că am venit cu mai multe cântece – unele dintre ele, noi. Şi eu zic că experimentul a reuşit pentru că, dacă vii cu cântece scrise de tine şi cu convingere şi cu sinceritate, lumea simte acest lucru.
3. Cum simte publicul folkul, în ziua de azi?
Publicul folkului nu mai este la fel de numeros ca acum mulţi ani. Dar acesta este un public care nu are cum să moară, pentru că folkul, la fel ca şi rockul, spune un mesaj şi astfel, niciodată nu o să dispară. Poate că uneori o să fie mai puţin numeros, uneori o să fie exclusivist, dar este sigur că o să fie un teren care niciodată nu va fi deşertic.
4. În aceste vremuri grele şi de criză, cât de importantă este muzica pentru suflet?
Este foarte importantă, pentru că poezia este şi socială. Uneori, un cântec frumos, un cântec adevărat te poate face să înţelegi ceea ce politicienii încearcă să ascundă şi te poate face să treci peste momentele de tristeţe şi de sărăcie cu o mai mare uşurătate a sufletului şi o mai mare speranţă că se pot rezolva.
5. În ce măsură credeţi că tinerii din ziua de azi iubesc muzica folk?
Eu m-am uitat în faţă – aici, la temperaturi de minus 2 grade, lumea a venit. Este şi lume matură, dar şi tânără care a ascultat, a cântat şi a înţeles despre ce este vorba. Nu a venit doar să dea din fund şi să mănânce mici pe gratis sau să bea – a venit să asculte muzica.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALTII AU CITIT SI...

 
0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
Nici o recenzie

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola