Se fac inscrieri pentru Festivalul de Teatru Independent Social Act de la Galati

Social Act Theatre, prima trupă profesionistă de teatru independent din Galaţi, cu sprijinul Primăriei Municipiului Galaţi şi Consiliului Local al Municipiului Galaţi, organizează prima ediţie a Festivalului de Teatru Independent “Social Act” şi invită trupele de teatru independent din ţară să se înscrie la selecţie.

Festivalul de Teatru Independent  Social Act se va desfăşura în perioada 22-28 septembrie la Galaţi. Iniţiat de Social Act Theatre, prima trupă profesionistă de teatru independent din Galaţi şi una dintre puţinele trupe de teatru social din România, Festivalul urmăreşte să familiarizeze publicul consumator de teatru cu iniţiativele şi produsele independente, dar şi să promoveze principii sănătoase într-o societate confuză în privinţa valorilor sale.

“Trupa de teatru independent Social Act Theatre a luat naştere ca un proiect de grup, al unor artişti angajaţi în teatre de stat, dornici să depăşească barierele teatrului clasic şi să experimenteze noi metode de exprimare artistică. Vorbim aici de spaţii de spectacol neconvenţionale, un limbaj scenic actual şi, în special, teme desprinse din prezent. Ne lovim zilnic, în familie şi în societate, de probleme şi atitudini despre care astăzi se vorbeşte prea puţin în teatru, deşi teatrul este, în esenţă, un subtil instrument de educare, un agent viu al schimbării. Festivalul îi oferă teatrului independent şansa să releve puterea acestei arte”, declară Radu Horghidan, preşedinte Social Act Theatre.

Trupele de teatru independent din România sunt invitate să se înscrie la Festivalul de Teatru Independent Social Act de la Galaţi, trimiţând înregistrări ale spectacolelor la adresa [email protected] pâna la data de 13 iulieSpectacolele selectate vor fi anunţate pe data de 1 august.

Pentru a fi selectate la Festivalul de Teatru Independent Social Act de la Galaţi, spectacolele trebuie să îndeplinească cel puţin unul dintre următoarele criterii:
1. să fie puternic ancorate în realitatea contemporană;
2. să abordeze problematici specifice realităţii româneşti, interogând şi conştientizând efectele concrete pe care acestea le au la nivelul individului sau comunităţii;
3. să fie realizate pe texte de teatru contemporan;
4. să fie spectacole de teatru comunitar, documentar, politic, participativ, experimental sau manifest, care conţin elemente de performance sau happening;
5. să propună o miză estetică şi mize sociale, comunitare, economice sau politice, urmărind dezvoltarea individului în societate, dezvoltarea comunităţii sau promovarea de schimbări legislative sau de valori umane şi sociale sănătoase;
6. să graviteze în jurul unor probleme specifice categoriilor sau grupurilor sociale care necesită o mai mare atenţie din partea creatorilor de teatru, a autorităţilor şi a întregii comunităţi.

Festivalul de Teatru Independent Social Act este organizat de trupa Social Act Theatre şi finanţat de Primăria Municipiului Galaţi şi de Consiliul Local al Municipiului Galaţi. Pentru a fi la curent cu noutăţile legate de Festival, vă invităm să vizitaţi pagina de internet a trupei – www.socialact.ro sau să urmăriţi pagina de Facebook.

Despre Social Act Theatre
Fondată în anul 2013 de Radu Horghidan, Florin Toma, Elena Anghel şi Rodica Mişcalencu, Social Act Theatre este prima trupă profesionistă de teatru independent din Galaţi şi funcţionează ca asociaţie non-profit. Afiliată la IETM – international network for contemporary performing arts cu statut de membru observator, trupa noastră de teatru are ca obiective prioritare abordarea, expunerea şi soluţionarea problemelor sociale prin mijloace artistice, propunându-şi să contribuie la promovarea responsabilităţii sociale şi la dezvoltarea mediului cultural şi a teatrului independent.

Picture of prinGalati

prinGalati

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola