Cauta
Adauga
Sign In

„Imparatul gunoaielor” – un audiobook despre cultul personalitatii

„Imparatul gunoaielor” – un audiobook despre cultul personalitatii

La Galeriile Real va fi lansat sâmbătă, 6 aprilie, începând cu ora 11.00 „Împăratul gunoaielor”, un audiobook semnat de Victor Cilincă. Editura Homer este cea care lansează cartea-audio, basmul scris de Victor Cilincă fiind o noutate, editura oferind până în prezent, audio-cărţi cu operele autorilor clasici români şi cu poveşti nemuritoare.
Actorul Cristian Gheorghe este cel care va interpreta vocile personajelor (Împăratul şoriceilor, Chiţălău, Visternicul, Neguţătorul de Vise etc), schimbând tonul acestora cu un deosebit talent.
„Deşi haioasă, neaşteptată, cu pagini de umor, dar şi de realism magic, cartea este după George Orwell cu „Ferma animalelor”, prima încercare, cred, a unei poveşti politice, scrisă pe înţelesul celor mici şi plăcerea celor mari. Dacă la Orwell este vorba de o încriptare a istoriei revoluţiei boşenice, cu abuzurile şi nedreptăţile cunoscute, la mine este vorba despre cultul personalităţii, îndurat de noi înainte de 1989, deoar că aici statuile dictatorului nu sunt din marmură ci, pentru lumea şoricească, din caşcaval…”, explică Victor Cilincă. Cartea-audio „Împăratul gunoaielor” are 78 de minute şi 29 de secunde. Victor Cilincă s-a născut la 15 ianuarie 1958, la Paşcani. A navigat mai mult în Africa, a ajuns şi în fostul fort african al lui Exupery, Port-Étienne, s-a scufundat în Atlantic, a prins, în anii ´80, două războaie în Africa, a călătorit apoi, ca ziarist, în China şi puţin în Europa. Are peste 17 cărţi publicate: teatru, roman, roman foileton, proză scurtă (realistă, SF, policier, umor) poezie, eseu. Din cele peste  28 piese de teatru scrise, 6 au fost premiate la nivel naţional, 6 tipărite (una în SUA)  şi  4 puse în scenă. De asemenea, este ilustrator, cercetător istoric, ziarist.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALTII AU CITIT SI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola