AIESEC Galaţi, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, va organiza un eveniment care îşi propune să creeze un mediu propice discuţiilor pe teme precum: antreprenoriat, management și networking. Evenimentul se adresează tinerilor, cu vârste cuprinse între 18-30 de ani, care îşi doresc să investească în educaţia şi dezvoltarea lor şi să afle bazele înfiinţării unei afaceri de succes de la oameni cu experienţă. Conferinţa va avea loc pe 25-26 octombrie 2014, la Club Arcelor Mittal, situat în Ţiglina 1, lângă Parcul „Orășelul Copiilor”.
Participanţii la acest eveniment vor avea ocazia să ia contact cu oameni din diferite domenii de activitate, care sunt uniţi de un punct comun, anume dorinţa de a crește, de a produce o schimbare şi un impact în societatea în care trăim.
Imagine Leadership este un eveniment marca AIESEC Galaţi care se află deja la a-III-a ediţie şi ca în fiecare an, aduce laolaltă tineri entuziaști şi speakeri de excepție pentru a împărtaşi experienţe profesionale, poveşti de viaţă, ce înseamnă să fii un lider adevărat, cum să-ţi conduci eficient echipa, ce este motivaţia şi cât de imporantă este aceasta.
De asemenea, vei avea ocazia să înveţi de la oameni care au pornit totul de la zero, cum să ajungi de la idee la afacere, cât și despre antreprenoriatul social și cel de business, care va fi esența conferinței.
Participarea este gratuită.
Tot ce trebuie să faci este să intri pe www.aiesecgalati.ro/imagine-leadership şi să-ţi rezervi locul în sală, completând formularul de înscriere. Numărul de participanți se limitează la 160, așadar, înregistrează-te din timp!
Imagine Leadership – Un eveniment inedit pentru tinerii viitori antreprenori
Altii au citit si...

Muzeul de Istorie a lansat campania „DONAŢI TRECUTUL PENTRU VIITOR!”
Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi lansează campania „DONAŢI TRECUTUL PENTRU VIITOR!”, ce se va desfăşura în perioada 1 august 2014 – 31 iulie 2015. Campania îşi propune sensibilizarea şi responsabilizarea comunităţii locale cu privire la donarea unor obiecte şi documente relevante pentru istoria locală şi naţională. Bunurile donate vor intra în patrimoniul cultural al Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi, fiind valorificate ulterior în cadrul unor expoziţii tematice pentru generaţiile actuale şi viitoare. Astfel, gălăţenii sunt invitaţi să doneze obiecte din domeniile: artă decorativă, arheologie, etnografie, arme şi uniforme militare, ştiinţă şi tehnică, filatelie, numismatică (monede, bancnote), medalistică, cartofilie (cărţi poştale), carte veche, fotografii, documente, mobilier şi alte bunuri relevante pentru istoria Galaţilor şi naţională. Donatorii bunurilor culturale vor primi legitimaţii de intrare gratuită la secţiile Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi. Pentru a dona TRECUTUL PENTRU VIITOR, vă aşteptăm la Muzeul „Casa Cuza Vodă” din str. Al. I. Cuza, nr. 80, Galaţi. Transportul obiectelor voluminoase şi/sau numeroase va fi asigurat de instituţia muzeală. Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi www.migl.ro E-mail: muzeuistoriegalati@yahoo.com Tel.: 0371.133.392, 0236.460.797 Fax: 0336.819.852
Să aflăm mai multe despre blugii albi….când?cum?şi unde se poartă?
Indiferent de anotimp, blugii sunt „cei mai buni prieteni” ai fetelor şi al femeilor. Când nu eşti în dispoziţie prea bună sau când te simţi grozav de bine şi vrei să ieşi în oraş sau la cumpărături, aceştia parcă îţi şoptesc şic şi confortabil iar mâna se duce direct către ei în dulap. În acest an, se pare, că printre numeroasele tendinţe în materi de blugi, se numără şi cei albi. Chiar dacă îi preferi scurţi, evazaţi sau skinny, jeansii albi sunt în modă de ceva vreme, de aceea e bine să vă achizionaţi măcar o pereche de genul pe care să îi aveţi în garderobă. Merg de minune cu o piele bronzată şi vă dau un aspect tineresc şi proaspăt. În schimb, trebuie să aveţi mare grijă cu silueta…probabil că ştiţi deja că jeanşii albi nu se potrivesc oricărei siluete pentru că albul este acela de mări şi a nu ascunde imperfecţiunile trupului. În cazul în care nu aveţi de ales, e bine să optaţi pentru o pereche de jeanşi mai largi, cu talie puţin mai înaltă. Este în regulă să porţi aceşti jeanşi, atâta timp cît îi asortezi cu atenţie cu anumite piese vestimentare, dar şi accesorii. Jeanşii […]
Iubitorii de lectura sunt invitati la Schimb de carti
Gălăţenii pasionaţi de lectură îşi pot împărtăşi cărţile şi ideile la evenimentul intitulat Schimb de cărţi, deja renumit printre cei care iubesc cititul. Activitatea va avea loc sâmbătă, 8 iunie, începând cu ora 14.00, la Daily Pub. Aici, fiecare poate aduce, sau nu, o carte pe care a citit-o şi pe care a îndrăgit-o, pentru a o împrumuta celui de lângă el. Astfel, pe marginea titlurilor aduse și nu numai, se pot naște discuții plăcute și vesele, menite să marcheze o după-amiază reușită. Pe baza unei evidenţe bine puse la punct de către organizatori, cărţile aduse se împrumută, până la următoarea întâlnire a acţiunii Schimb de cărţi.
Bucurie de Craciun, in Parcul Mihai Eminescu
Centrul Cultural „Dunărea de Jos” organizează, în perioada 20 – 24 decembrie, prima ediţie a evenimentului „Bucurie de Crăciun” care va avea loc în Parcul Mihai Eminescu. Acţiunea cuprinde, pentru toate cele cinci zile, programe specifice sărbătorilor de Crăciun, reprezentând un minunat cadou de suflet pentru toţi gălăţenii. Astfel, între orele 10.00 şi 20.00 veţi putea vizita expoziţia cu vânzare, la care vor participa meşterii populari şi elevii şcolilor speciale din municipiul Galaţi. Aici vor fi expuse nenumărate obiecte, bijuterii, aranjamente specifice sărbătorilor de iarnă – cadourile ideale pentru cei dragi, realizate cu mult drag şi măiestrie. De asemenea, în intervalul orar 16.00 – 18.00, gălăţenii vor pătrunde în atmosfera sărbătorilor de iarnă ascultând programele de colinde „Pi-nsarat” – obiceiuri tradiţionale de Crăciun şi Anul Nou interpretate de grupurile folclorice din judeţul Galaţi şi „Colindăm, colindăm” – concertul de cântece de iarnă oferit de corul Seminarului Teologic „Sf.Ap. Andrei”, de elevii şcolilor de arte şi de artiştii gălăţeni. Dacă doriți să fiți prezenți la deschiderea oficială a evenimentului, trebuie să știți că va avea loc joi, începând cu ora 16.00.

Exponatul lunii la Muzeul de Istorie Galati
Proiectul expoziţional „Exponatul lunii”, derulat anul acesta de Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi, în cadrul „Programului de valorificare a patrimoniului cultural naţional”, vizează prezentarea unui bun muzeistic cu valoare deosebită din patrimoniul instituţiei. În luna mai, vizitatorii pot admira la Muzeul „Casa Cuza Vodă”, exponatul lunii: „DIPLOMA DE DOCTOR ÎN MEDICINĂ A DOMNULUI GEORGE LATOUPHIS, ACORDATĂ DE ACADEMIA FRANCEZĂ, FACULTATEA DE MEDICINĂ DIN PARIS, 1884”. „Din bogatul patrimoniu aflat în păstrare, conservare şi valorificare la Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi, supunem atenţiei publicului gălăţean şi nu numai, o diplomă de doctor emisă în cea de-a doua jumătate a secolului al XIX-lea, mai precis la data de 26 noiembrie 1884, a unui distins concitadin, medicul George Latouphis. Argumentele care au concurat la alegerea exponatului sunt reprezentate pe de o parte de raritatea şi suportul documentului, iar pe de altă parte de personalitatea distinsului doctor George Latouphis, decorat în anul 1902 cu Ordinul „Coroana României” în grad de Cavaler şi Ordinul „Coroana României” în grad de Ofiţer, în anul 1904.” Micro-expoziţia poate fi vizitată în perioada 7 – 31 mai 2014, de miercuri până duminică, între orele 10.00 – 18.00. Organizator „Exponatul lunii: Diploma de Doctor în Medicină a domnului […]
Spectacolul vienez ”Carmen” cu soprana Catarina Coresi, la Galati
Pe scena salii Teatrului Muzical „Nae Leonard” va avea loc vineri, 16 noiembrie, de la ora 19, spectacolul Carmen de Prosper Merimee, o creatie teatral-muzicala produsa de Vienna Opera Company si Teatrul Pygmalion din Viena. Carmen va fi interpretata de soprana de origine romana Catarina Coresi Lal, artista de renume international. Preţul unui bilet este 35 de lei şi poate fi achiziţionat direct de la casa de bilete a teatrului. Nuvela Carmen a autorului francez Prosper Merimee a fost publicata pentru prima data in anul 1845 si a devenit faimoasa dupa ce a servit ca sursa de inspiratie pentru opera in patru acte Carmen a lui George Bizet, ce a avut premiera la Paris in 1875. Nuvela aduce in prim plan iubirea patimasa a locotenentului Don Jose pentru frumoasa tiganca spaniola Carmen, pe care a cunoscut-o intr-o fabrica de tutun din Sevilla si pentru care renunta la cariera, face contrabanda, este degradat, arestat si pe care o pierde in final, iubirea lui neputand lupta impotriva dorintei de libertate a fermecatoarei Carmen. In versiunea Teatrului Pygmalion din Viena si in interpretarea sopranei Catarina Coresi Lal, Carmen sfarseste intr-un cabaret de provincie, unde isi deapana amintirile, isi retraieste scenic fragmentele cele mai importante ale vietii si deplange dragostea pierduta, lasandu-se purtata […]