Muzeul de Istorie invită gălăţenii miercuri, începând cu ora 14.00, la vizionarea în premieră a filmului „Viitorul apropiat”, la Casa „Cuza Vodă”.
Evenimentul e realizat în parteneriat cu cu Studioul Cinematografic al Armatei şi Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Aristide Serfioti” din Galaţi şi va prezenta o producţie a Studioului Cinematografic al Armatei, la realizarea căreia şi-a dat concursul Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Aristide Serfioti” din Galaţi, împreună cu alte unităţi medicale reprezentative din ţară, filmul este o privire asupra devenirii medicinei militare din România, mijlocită de instrumentarul cinematografului documentar.
Astfel, ceea ce ieri era premieră, mâine ajunge să fie fapt curent.
La premieră vor fi prezenţi şi realizatorii filmului, Cornel Mituţ, Elena Tiron şi Adrian Leonte.
Imagine a medicinei militare, in filmul „Viitorul apropiat” rulat la Casa „Cuza Voda”
Altii au citit si...

Pe 8 martie, „TAXI BLUES” cu Marius Bodochi şi Dan Tudor, la Casa de Cultură a Sindicatelor
Spectacolul „Taxi Blues”, după o piesă de Ana Maria Bamberger, regizată de Dan Tudor, care este şi actor al piesei alături de Marius Bodochi se va juca pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Galaţi în data de 8 martie, de la ora 19.00. Scenografia este semnată de Doru Zanfir. „Taxi Blues” a obţinut Premiul pentru cel mai bun spectacol la Festivalul Naţional de Comedie, care a avut loc la Galaţi în 2012. Piesa spune povestea regelui Lear într-un context cu totul inedit. Un mare actor român Şerban Ion Vasilescu (Marius Bodochi), este exilat în Germania la volanul unui taxi. Blues-ul este balansul pe care acesta îl face între „a Juca Lear în România” şi „a Fi Lear în Germania”. Apariţia neaşteptată a unui personaj autohton, Nelu (Dan Tudor), în staţia de taxi din Hamburg face ca povestea să devină extrem de amuzantă. Marius Bodochi si Dan Tudor dialoghează, cântă, dansează, provoacă hohote de râs şi emoţii profunde. Interpreţii celor două roluri sânt ei înşişi doi artişti diferiţi dar compatibili cu ideea spectacolului. Modul în care cei doi interacţionează va face, desigur, deliciul publicului. Spectacolul “Taxi blues” a obţinut Premiul pentru cel mai bun spectacol (regia Dan Tudor) şi […]

La Parcul de Soft, lansarea romanului „Luna ielelor”
La sala Multimedia a Parcului de Soft va avea loc joi, 31 octombrie, începând cu ora 19.00, un dublu eveniment cultural – lansarea romanului „Luna ielelor”, de Geraldine Ghineţ şi vernisajul expoziţiei de fotografii realizate de Simona Andrei, inspirate din subiectul romanului. Printre invitaţii la eveniment se numără binecunoscutele poete Angela Baciu şi Cezarina Adamescu.

Initiere in Sumie, pictura japoneza in tus
Asociatia Romano-Japoneza din Iasi, alaturi de Complexul Muzel de Stiintele Naturii „Rasvan Angheluta” din Galati au deosebita placere de a va anunta organizarea in premiera a cursului de cultura japoneza:Initiere in Sumi-E, pictura japoneza in tus. Sumi-e reprezintă o tehnică asiatică de pictură ce vizează utilizarea tușului sumi, în diferite concentrații, pentru reprezentarea formelor și liniilor artistice. Întocmai ca într-un haiku, sumi-e nu vizează redarea fidelă a realității ci dorește să surprindă sufletul său, printr-o metaforă plastică. Astfel, în cadrul compoziției finale, inima artistului și imaginația privitorului devin un tot unitar. În urma absolvirii acestui curs, participanții vor stăpâni tehnicile esențiale ale acestei arte și vor avea ocazia să participe cu lucrări la două expoziții de sumie. Obiectivul general al cursului: Deprinderea cunoștințelor și abilităților teoretice și practice necesare realizării compozițiilor plastice utilizând tehnicile Sumi-e. Competențe și deprinderi dobândite în urma cursului La finalul cursului, absolvenții vor fi capabili să: – Cunoască principiile generale de realizare a unei compoziții plastice – Cunoască materialele, instrumentele și tehnicile utilizate în Sumi-e; – Proiecteze și să realizeze compoziții plastice in stil japonez. Cui se adresează cursurile: – Tuturor persoanelor pasionate de frumos, indiferent de vârstă și ocupație; – Celor pasionați de cultura japoneză […]

Salonul Literar „Axis Libri“, 28 noiembrie
Joi, 28 noiembrie 2013, ora 17:00, se desfăşoară Salonul Literar „Axis Libri“, manifestare cultural-artistică organizată de Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia“ în fiecare zi de joi a săptămânii. La această întâlnire se vor lansa volumele: Melania, autor Constantin Vremuleţ; Anastasis, autor Adrian Georgescu; O zi de pomină, Coşmarul unei prinţese şi Dor de copilărie, autor Ionel Jecu. În deschidere vor susţine un recital poetic două eleve ale clasei de teatru de la Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin“: Simona Felea şi Mădălina Matei. Moderator va fi prof. Theodor Parapiru.

„Cabaret” si „Silvia”, la Teatrul Muzical
Şi în acest sfârşit de săptămână, Teatrul Muzical „Nae Leonard” invită gălăţenii la două spectacole deosebite – „Cabaret” şi „Silvia”. „Cabaret” va avea loc sâmbătă, 25 ianuarie, începând cu ora 18.00, în sala de spectacole a Teatrului. Spectacolul reprezintă o fantezie muzicală semnată de Bogdan Drăgulescu, ce are o distribuţie formată din Ionuţ Negrişanu, Dumitru Barbu, Cristina Diaconu, Mariana Pisică, Silvia Alice Niţă, Claudiu Rusu, George Apostolache, Mihuţ Niţă. În următoarea zi, duminică, 26 ianuarie, tot la ora 18.00, sunteţi invitaţi la opereta „Silvia” de Emmerich Kalmann. Premiera acesteia a avut loc la 17 noiembrie 1915, la Viena, cu un libret scris de Leo Stein şi Bela Jenbach, revăzut apoi de István Békeffy și Kellér Dezső. Iniţial, opereta a avut titlul „Trăiască dragostea”, un spectacol ce păstrează toată frumuseţea unei epoci deosebite, cunoscută de mulţi dintre noi de „la bell epoque”. Subiectul se învârte în jurul dragostei dintre Silvia Vernescu, o cunoscută cântăreaţă de cabaret şi Edwin, prinţ de Mittenkofer – Lowenstein, o legătură dezaprobată cu vehemenţă de către familia prinţului care va încerca să uneltească împotriva celor doi îndrăgostiţi. Din distribuţia operetei „Silvia” care va avea loc duminică fac parte Mihaela Alexa, Adrian Ionescu, Emilia Frigioiu, Ioana Drăgan, Florin […]

Salonul Literar „Axis Libri“, 14 noiembrie
Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia“ Galaţi vă invită joi, 14 noiembrie 2013, ora 17:00 la Salonul Literar „Axis Libri“, manifestare culturală organizată săptămânal în Sala de lectură „Mihai Eminescu“, la sediul central. Evenimentul va cuprinde următoarele momente: lansarea volumului Baze extraterestre şi OZN pe Lună, Pământ şi Marte precum şi susţinerea unei Prezentări din punct de vedere geofizic despre situaţia din localitatea Izvoarele, autor General Emil Străinu; lansarea volumului Anastasis, autor Adrian Georgescu. În deschidere elevi şi cadre didactice de la Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin“ vor susţine un recital artistic. Moderator va fi prof. Theodor Parapiru.