Iti montezi usi de interior noi? 9 Greseli de evitat

Montarea ușilor interioare poate părea, în teorie. o sarcină oarecum simplă, mai ales dacă e prima dată când te confrunți cu un astfel de proiect. Cu toate acestea, greșeli umane se pot întâmpla de multe ori, fie că vorbim de procesul selecției sau instalării ușilor de interior. Vezi la ce trebuie să fii atent pentru a evita eventuale greșeli!

Stilul ușii nu se potrivește cu cel al interiorului

Fiecare tip de ușă se potrivește unui anume stil de interior. În ziua de astăzi nu mai vorbim doar de modelele clasice din lemn sau cu finisaje din lemn. Variantele de uși de interior din sticlă, uși cu elemente metalice sau acoperite cu inscripții sau grafice interesante sunt din ce în ce mai populare. Ușa potrivită va influența atmosfera din întreaga casă. De asemenea, nu trebuie să uităm că în cazul camerelor întunecate putem alege modele cu sticlă care vor ajuta la iluminarea încăperilor.

Măsurarea incorectă a golului de zid

Selectarea corectă a dimensiunii ușilor interioare depinde de măsurătorile precise ale deschiderii ușii. Dacă faci o greșeală, cadrul va fi instabil sau, dimpotrivă, nu vei avea loc pentru a introduce cantitatea potrivită de spumă de etanșare.

Direcția de deschidere a ușii nu este aleasă corespunzător

Atunci când se instalează o ușă interioară, partea în spre care se deschide ușa trebuie aleasă în mod corespunzător. Pentru majoritatea camerelor, ar trebui să se deschidă spre interior, pentru a nu ocupa spațiu inutil pe hol. Cu toate acestea, există o excepție de la această regulă – baia sau camera boilerului ar trebui să aibă uși care se deschid spre exterior din motive de siguranță.

Montarea ușii înainte de a finaliza alte lucrări de amenajare

Ar trebui să montăm ușile interioare numai după ce toate lucrările interioare, cum ar fi zugrăvirea, tencuirea sau placarea cu gresie ori faianță, au fost finalizate. În caz contrar, te poți trezi cu pete dificile pe uși, sau chiar cu defecte ireversibile ale ușilor.

Nu acorzi suficientă atenție umidității aerului

Atunci când instalezi uși interioare din lemn, trebuie să verifici umiditatea aerului din încăpere. Acest tip ușă are un nivel maxim recomandat de umiditate a încăperilor la valoarea de 70%.

Nu acorzi atenție izolației fonice

Izolarea fonică a ușilor este importantă, mai ales dacă locuiești într-o casă cu multe alte persoane și dorești să-ți asiguri liniștea și pacea. Nivelul de zgomot obișnuit poate ajunge la 70-80 dB, iar o ușă medie are o izolare fonică de 30 dB. Bineînțeles, cu cât este mai mare ratingul ușii, cu atât mai bine. Producătorii rareori informează despre acest parametru, dar merită să știi că ușile fără caneluri au o izolare fonică mai mare.

Aplicarea incorectă a spumei

În timpul aplicării spumei, trebuie să folosești distanțiere în cel puțin trei locuri pentru a evita deformarea tocului ușii în timp ce spuma se extinde. De asemenea, nu trebuie să aplici prea multă spumă, deoarece tocul se va deforma, iar ar putea avea probleme în momentul deschiderii sau închiderii.

Dibluri necorespunzătoare la instalarea ușilor mai grele

De exemplu, dacă ai ales un toc de ușă din lemn masiv, va trebui să folosești dibluri suplimentare adecvate pentru a te asigura că rama ușii este bine fixată pe perete. Neglijarea acestui aspect poate veni cu un preț mare care poate fi ușor evitat cu ajutorul unui detaliu atât de mic, precum un diblu în plus.

Scurtarea prea mult a ușilor

Sunt multe persoane care aleg varianta de a scurta ușa pentru a asigura o ventilație suplimentară în cameră sau pentru a îmbunătăți procesul de închidere și deschidere a unei uși. În acest caz, producătorii recomandă scurtarea ușilor undeva în intervalul de 3-5 cm. Scurtarea excesivă a ușilor poate duce la deteriorarea acestora.

Concluzie

Ușile de interior sunt, în majoritatea cazurilor, ultima piesă de puzzle din proiectul de design interior pentru locuința ta. Fiind un element foarte important din decor, este esențial ca acestea să fie selectate și instalate corespunzător. Cea mai simplă metoda prin care te poți asigura că proiectul tău va merge conform planului este să alegi un partener cu experiență care să te ajute în tot acest proces.

De aceea, echipa Rom Decor îți stă la dispoziție cu o gamă variată de produse de calitate înaltă și la un preț accesibil. Indiferent că vorbim de uși de interior, compartimentări cu sticlă sau chiar proiecte de închidere balcon sau terasă, la Rom Decor găsești soluția potrivită pentru tine. Contactează-ne pentru mai multe detalii.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

powerseo galati
0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
(0 recenzii)

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola