Google Wallet revine și va înlocui serviciul Google Pay curând, inclusiv în România; Sosesc funcționalități noi

google wallet

Zilele trecute a avut loc conferința Google I/O 2022 care ne-a adus lansarea smartphone-ului Pixel 6a, dar și a căștilor Pixel Buds Pro. A fost prezentată și seria Pixel 7 care va debuta în toamnă și evident, au fost dezvăluite noutățile software la care lucrează marele G. Ei bine, pare-că Google Wallet a revenit în atenția companiei și va înlocui serviciul Google Pay curând. Detalii avem mai jos.

Aplicația Google Wallet debuta în 2011 și oferea utilizatorilor posibilitatea de a-și stoca cardurile de credit facil. Totuși, în 2018 a fost anunțat și Android Pay, un serviciu cu funcționalități similare. Acest lucru ne-a făcut să credem că „Wallet” va ajunge la un moment dat în Cimitirul Google, alături de alte aplicații a căror funcții au fost înlocuite treptat prin intermediul altor servicii nou lansate.

Google Pay poate stoca carduri, dar și cupoane de reduceri în SUA, acolo unde aplicația are mai multe funcții decât în alte regiuni. Cu toate acestea, Google Wallet este, după cum se traduce și prin numele său, un portofel virtual. Astfel, utilizatorii vor putea stoca aici și chei digitale pentru autovehicule, buletine de vaccinare, carduri pentru studenți, pașapoarte sau alte acte.

Google vede acest serviciu ca o modalitate de a digitaliza acte și chiar obiecte, pentru a fi disponibile mai facil prin intermediul unui simplu smartphone. Totuși, nu vorbim doar despre o stocare într-un singur loc a acestora, ci despre o integrare cu aplicațiile folosite. Astfel, dacă utilizatorii își vor adăuga aici biletul de avion, de exemplu, Google Wallet îi va notifica dacă apar întârzieri sau schimbări în itinerariu. Ar putea fi salvate chiar bilete de concert, iar Google Maps va afișa indicații privind locația în care se desfășoară evenimentul.

După cum spuneam, Google Pay va deveni curând Google Wallet, iar o veste bună este faptul că România se află pe această listă. Practic, aplicația va primi o actualizare în următoarele luni și o vom găsi în meniul telefonului drept „Google Wallet”.

Citiți articolul original pe

Declinarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola