Gesturi mici împlinesc vise mari!

Taberele organizate de Fundația „Inimă de Copil” cu ajutorul campaniei de strângere de fonduri prin SMS la 8837 – Ajută un copil să meargă în tabără! Împreună construim amintiri de neuitat! sunt în plină desfășurare iar numărul de SMS-uri trimise până acum este de 190 și crește în fiecare zi. Taberele și campania desfășurate în perioada 1 iulie – 31 august sunt susținute și prin donații în conturile Lei RO98RNCB0141032886400001, cont in Euro RO17RNCB0141032886400004, CIF 9076002, cod SWIFT: RNCBROBU, prin sponsorizări din partea unor companii partenere și donații individuale ale unor oameni inimoși care sprijină misiunea organizației, aceea de a ajuta si da speranță copiilor, tinerilor in dificultate si familiilor lor.

Gesturi mici implinesc vise mari

Prima serie de copii care a ajuns la începutul săptămânii trecute în tabără, la munte (comuna Năruja, județul Vrancea) a fost cea a copiilor aflați în programele Centrului multifuncțional de recuperare și reabilitare pentru copii cu întârzieri în dezvoltare și dizabilități, aparținând organizației. 16 copii cu dizabilități, frățiori și părinți ai lor s-au bucurat între 6 – 11 iulie 2016 de câteva zile petrecute la munte. S-au plimbat, s-au jucat, au admirat fiecare floare, copac, peisaj nou ce li se descoperea, au fost implicați în activități care i-au făcut să capete mai multă încredere în ei și au avut o vizită minunată și neașteptată la Clubul Sportiv de Echitație „Caballus” din apropierea taberei.
„Mă bucur extraordinar de mult că am reușit să scoatem din mediul lor copii care fără susținerea noastră nu ar fi reușit să beneficieze de astfel de experiențe. Cei mai mulți dintre părinți nu ar fi avut posibilitatea să călătorească alături de copiii lor din cauza situației complexe a copiilor lor și limitărilor financiare. Cei mici alături de părinți și de specialiștii noștri, în zilele petrecute în tabără, au reușit să se redescopere și să vadă ca pot avea ieșiri fără a fi priviți răutăcios sau simțindu-se mult prea diferiți de ceilalți. ” Iuliana Jozsa, psihopedagog la Centrul multifuncțional al Inimă de Copil
„Suntem extrem de încântați de zilele petrecute în tabără! Mai mult ca niciodată muntele mi-a oferit posibilitatea de a petrece timp de calitate alături de copilul meu împrumutând din modul de comunicare al terapeuților, personal al organizației, pe care i-am avut in permanență alături de noi. Petrecând atâtea zile împreună am fost de-a dreptul împuterniciți de aceștia, am depășit sentimentul de copleșire pe care îl aveam … Nu îmi vine să cred că cel mic nu a mai făcut crize, ca și-a îmbunătățit comportamentul, că și-a corectat modul de interacțiune …” – mărturia unei mămici a unui copil cu tulburare hiperkinetică cu deficit de atenție și comportament opoziționist greu de corectat

Gesturi mici implinesc vise mari 2

Cea de a doua serie de copii, cea în care participă copii susținuți de organizație prin burse lunare, copii din programul „Un sat, un copil!” având rezultate școlare deosebite și copii din programul desfășurat de organizație Școală după Școală la Școala Gimnazială Nr. 2 „Gh. Petrașcu” Tecuci sunt cei care beneficiază săptămâna aceasta de experiențe de neuitat. În această serie de tabără, alături de echipa organizației se află și 4 voluntari din Franța membri ai organizației de Cercetași și ghizi ai Franței.
„Suntem 4 tineri de 20 de ani care facem parte din grupul Cercetași și ghizi ai Franței. În Franța există 3 grupuri de cercetași diferite. Activitățile propuse de grupul din care facem parte au la baza valori precum generozitatea și întrajutorarea. Datorită acestor valori ale grupului și desfășurării unui număr mare de proiecte am acumulat o vastă experiență în ultimii ani. Astfel că proiectul pe care îl desfășurăm vara aceasta este marcarea celor 10 ani de activitate ca cercetași.
Filiala din care facem parte se numește „Compagnon” și ne-a propus să facem un experiment de o lună în străinătate. Acest proiect este o inițiativă personală și își dorește să fie un schimb cultural. Judith Lachnitt, Etienne Daviet, Caroline Morellet și eu însumi (Martin Perrin) ne-am dorit mereu să avem această experiență alături de copii care provin din familii aflate în dificultate, de a pătrunde în mediul lor și de a fi în preajma lor pentru a le putea aduce un pic de bucurie, veselie, culoare, de a face o mică schimbare în viața lor, de a realiza un schimb între noi și ei, schimb care este de neprețuit.
De ce am ales Fundația Inimă de Copil? Am discutat cu un alt grup de cercetași pe care i-am auzit că au avut activități alături de Inimă de Copil. Feedback-ul a fost unul pozitiv și la întâlnirea de la Lyon pe care am avut-o cu două persoane din organizație am hotărât să realizam acest proiect împreună. Am avut înainte de această întâlnire un contact cu alta organizație. Dar acel proiect nu a putut fi realizat având păreri prea diferite.
Cum vedem acest proiect după cele 3 zile petrecute împreună? La început am avut probleme de comunicare cu cei mici. Într-adevăr a trebuit sa avem un prim contact pentru a le câștiga încrederea care s-a realizat în primele 2 zile, bariera lingvistică fiind cea de care ne temeam cel mai mult.
În cele din urmă, mulțumită Mădălinei și coordonatorilor taberei, am putut comunica cu copiii și am trăit multe experiențe emoționante împreună. Este ceea ce ne-a făcut să alegem să desfășurăm acest proiect și este o mare satisfacție să vedem cum toate eforturile noastre sunt recompensate prin zâmbete. Pentru a putea ajunge aici, în ultimii 3 ani, am strâns fondurile necesare pentru finanțare și am reușit să fim toți 4 o echipa. Judith este studentă la Științe Politice la Lyon, Etienne studiază ingineria la Lyon și pleacă în Finlanda anul următor pentru un an de studiu acolo, Caroline tocmai și-a finalizat studiile și a devenit logoped, iar eu tocmai ce mi-am luat diploma pentru gestiunea și administrarea afacerilor și voi pleca anul următor să studiez 12 luni in Vilnius.”
Martin Perrin, membru in grupul de Cercetași si ghizi al Franței
Aceste tabere care pentru alți copii reprezintă lucruri, experiențe obișnuite, pentru beneficiarii programului reprezintă oportunitatea de a experimenta un mod de viață normal. Taberele sunt un prilej unic de a deschide timp de cate o săptămână universul copiilor către locuri și activități nesperate și extraordinare: excursii, jocuri și multă veselie, pictură, povești, paturi calde și mâncare extraordinar de bună.
Mulțumim donatorilor individuali, celor care trimit 2 euro prin SMS la 8837 și companiilor ce ne susțin deja pentru ca 80 de copii să meargă în tabără: Șantierul Naval Damen Galați, Banca Transilvania.
Ajută un copil să meargă în tabără! Împreună construim amintiri de neuitat!
Trimite SMS la 8837 și donează 2 euro!

Despre Fundația „Inimă de Copil”
Fundația „Inimă de Copil” a fost înființată în decembrie 1996 în Galați, România. Viziunea Inimă de Copil continuă să devină realitate iar numărul de copii pe care îi ajutăm a crescut an de an. Datorită donatorilor și finanțatorilor noștri, în cei 20 de ani de activitate, peste 15.000 de copii, tineri și familii în dificultate din zona săracă de S-E a României au beneficiat de activitățile noastre. Mai multe detalii pot fi regăsite pe www.inimadecopil.ro

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALTII AU CITIT SI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola