Gâsca cu gât roşu – exponatul lunii martie la Grădina Botanică

Gâsca cu gât roşu (Branta ruficollis), una dintre cele mai mici şi mai rare specii de gâşte din lume va fi exponatul lunii martie la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi.

exponat martie

Gâsca cu gât roşu cuibăreşte în tundra Siberiană şi iernează în România, Bulgaria şi Ucraina. Distanţa parcursă între zonele de cuibărit şi cartierele de iernare depăşeşte 4000 km. La noi în ţară apare doar la sfarşitul lunii octombrie şi poate fi observată până în luna martie. Este o pasăre-simbol pentru Dobrogea.
În România, siturile cele mai importante unde poate fi observată această specie sunt: nordul Lacului Razim, sudul lacului Sinoe, Lacul Goloviţa, Lacul Suhaia, Lacul Balta Alba, Fundata, câteva locaţii din Delta Dunării, sudul Dobrogei, precum şi în anumite zone din judeţul Călăraşi.
Gâsca cu gât roşu zboară în stoluri mixte cu alte gâşte, în special cu gârliţa mare, în şiruri dispuse în formă de „V”. Atunci când stolul este format numai din gâşte cu gât roşu, formaţia este neregulată şi asemănătoare cu cea a graurilor sau a ciorilor.
Exponatul va putea fi văzut la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi până pe data de 31 martie 2016.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola