post-title Galațenii, invitati sa redescopere Galații de altădată

Galațenii, invitati sa redescopere Galații de altădată

Galațenii, invitati sa redescopere Galații de altădată

Sambata, 30 mai 2015, intre orele 10.00 si 21.00, galatenii sunt invitati în Grădina publică Galați unde, va avea loc evenimentul cultural „Galații de altădată. La pas în Grădina Publică”, eveniment prin intermediul caruia se doreste crearea atmosferei Galaţiului ante- şi interbelic, prin organizarea unor spectacole de muzică, dans, teatru, poezie, expoziţii de ilustrate vechi, tablouri, autovehicule retro, picturi din anii 1930.

galatii-de-altadata

Organizatoare al acestui eveniment este Direcţia Judeţeană pentru Cultură Galaţi, in colaborare cu institutii culturale locale, asociatii, fundatii si comunități etnice: elenă, turcă, a rușilor lipoveni, evreiască, armeană.
Totodata, în Grădina publică va fi instalata o terasa in care cei prezenti vor putea degusta produse culinare tradiționale ale comunităților etnice care și-au pus amprenta în dezvoltarea Galațiului.
De asemenea, vor fi multe surprize, la eveniment participând si voluntarii ai organizației „Tinerii și viitorul”, formația „Estrada Copiilor”, ansamblul „Olympos” al comunității Elene din Galați, dar si un recital de muzica veche romaneasca sustinut de grupul vocal instrumental Kalofonis.

Altii au citit si...