Furturile de catalizatoare au explodat. Ce se întâmplă dacă pornești o mașină care nu are convertor catalitic?

Hoții s-au specializat în furtul de catalizatoare. În ultimele luni, zeci de șoferi din România au reclamat că li s-au furat catalizatoarele de pe mașini.

Sunetul auto de tobă stricată a început să se audă tot mai des în mai multe locuri din România, asta după ce hoții de catalizatoare le-au sustras piesă extrem de scumpă, ”vânată” pentru cantitățile mici de aur și platină din componența sa.

Polițiștii spun că furtul unui catalizator de pe autoturism poate dura numai un minut. În cele mai multe cazuri, hoții au cunoștințe mecanice și acționează într-un grup format din două sau trei persoane.

O persoană taie efectiv piesa montată pe mașină cu ajutorul unui flex cu acumulator, o altă persoană stă de pază, pe când o a treia persoană așteaptă într-o mașină parcată în apropiere, cu motorul pornit pentru o scăpare cât mai rapidă.

Ce se întâmplă dacă conduci fără catalizator?

Primul indiciu că mașina a fost ”deposedată” de catalizator este apariția, la pornire, a unui zgomot foarte puternic de tobă spartă.

O mașină cu probleme la EGR sau cu filtrul de particule / catalizator eliminat este ușor de recunoscut: la accelerație se observă un fum negru ieșind de sub mașină.

Anularea filtrului de particule este ilegală

Înfundarea filtrului de particule poate fi o problema extrem de frustrantă, iar costurile de curățare se adună de-a lungul timpului. Așa că există firme care se ocupă cu anularea acestei componente, scăpându-i pe mulți șoferi de bătăi de cap. Procedura este ilegală!

Înlăturarea acestui filtru de particule atrage sancțiuni dacă lipsa lui este constatată la controale tehnice desfășurate în trafic de către RAR și duce la neacordarea vizei de efectuare a inspecției tehnice periodice dacă lipsa filtrului se constată la momentul efectuării ITP.

Citiți articolul original pe

Negarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola