Fundaţia „Inimă de Copil” inaugurează o cameră senzorială

Fundaţia „Inimă de Copil” marchează Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi prin inaugurarea camerei senzoriale amenajată cu sprijinul ING Bank prin proiectul „Împreună pentru viitorul lor” şi a unui nou serviciu, Terapia Vojta, în cadrul Centrului multifuncţional de recuperare şi reabilitare pentru copii cu întârzieri în dezvoltare şi dizabilităţi.

imagine pliant5

Astfel, joi, 3 decembrie, de la ora 10.00, la Biblioteca Franceză „Eugene Ionesco”, din strada Basarabiei nr. 14, Galaţi, va avea loc inaugurarea camerei senzoriale, iar vineri, 4 decembrie, de la ora 10.00, la sediul Centrului, cei interesaţi sunt invitaţi pentru prezentarea detaliată a serviciilor oferite sesiuni demonstrativede terapie şi vizitarea camerei senzoriale.
Programele terapeutice desfăşurate în interiorul camerei senzoriale includ jocuri speciale de dezvoltare pentru copii cu dificultăţi de învăţare, copii cu comportament dificil, copii cu autism, cu deficienţe neuropsihice şi copii autoagresivi. Dezvoltarea senzorială – auz, văz, gust, miros şi atingere – coordonarea oculo-motorie, corelarea cauză-efect, dezvoltarea limbajului, auto-controlul şi controlul asupra mediului, relaxarea, sunt stimulate, iar abilitatea de relaţionare a copilului cu lumea din jur sporeşte. Camera senzorială este un mediu în care activităţile stimulative şi experienţele sunt utilizate pentru a creste conştienţa şi comportamentele pozitive pentru persoanele cu deteriorări severe senzoriale sau probleme neurologice.
Tot în cadrul Centrului multifuncţional, devine accesibilă pentru prima dată în zona de S-E a României, terapia Vojta, terapie globală ce poate fi folosită din primele zile de viaţă ale copilului. Terapia Vojta tratează prin modificarea reflexului de activitate al copilului şi orientarea dezvoltării neuromotorii spre căile fiziologice, modificarea automatismelor spinale în leziuni ale măduvei spinării,controlul respiraţiei, în vederea creşterii capacităţii vitale, controlul reacţiilor neuro-vegetative şi susţinerea unei creşteri echilibrate a sistemului locomotor, prevenirea degradării ortopedice în cazurile patologice severe. La eveniment echipa „Inimă de Copil” va prezenta serviciile şi activităţile oferite, beneficiile şi rezultatele obţinute.
Centrul multifuncţional de recuperare şi reabilitare pentru copii cu dizabilităţi al Fundaţiei „Inimă de Copil” funcţionează din anul 2010 şi deserveşte anual un număr de 70 – 80 de copii, cu vârste între 0 – 12 ani, cu dizabilităţi sau întârzieri în dezvoltare, din judeţele Galaţi, Tulcea şi Brăila.
Fundaţia „Inimă de Copil” a fost înfiinţată în decembrie 1996, de un grup de voluntari din Galaţi, România. Programele fundaţiei se adresează copiilor şi familiilor în dificultate îmbunătăţind calitatea vieţii lor. Serviciile sociale oferite previn abandonul şcolar, oferă terapie şi recuperare pentru copii cu dizabilităţi, integrare socială pentru tineri şi familii. În cei 19 ani de activitate, peste 15.000 de copii, tineri, familii în dificultate au beneficiat de activităţile organizaţiei.
Centrul multifuncţional de recuperare şi reabilitare pentru copii cu întârzieri în dezvoltare are sediul în Galaţi, pe strada Blaj nr.11, Ţiglina III, în incinta Centrului de Plasament „Ion Creangă”. Depunerea cererilor de înscriere în programe se poate face în zilele de miercuri şi joi, între orele 10.00 – 12.00 şi 15.00 – 17.00.

Picture of Alina Bararu

Alina Bararu

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola