Formaţia Anton Pann vine în Galaţi cu ocazia primului turneu naţional. Acest eveniment coincide cu Zilele Europene ale Patrimoniului, care se serbează în fiecare an, în luna septembrie.
Tema aleasă pentru anul 2015, „De la meşteşug la industrie- patrimoniul tehnic şi industrial din România” are scopul de a sensibiliza un număr cât mai mare de cetăţeni privind cunoaşterea şi respectarea patrimoniului lor cultural.
Astfel, sâmbătă, 19 septembrie 2015, dar şi duminică, publicul din Galaţi şi Tecuci se va putea bucura de un evantai de evenimente culturale care să ilustreze beneficiile aduse de conservarea îndeletnicirilor tradiţionale, a măiestriei meşterilor creatori de patrimoniu cultural material mobil şi imobil sau imaterial, a produselor tradiţionale şi a industriei activităţilor culturale.
Totodată, Biblioteca „V.A. Urechia” din Galaţi, Biblioteca Municipală „Ştefan Petică” din Tecuci, Centrul Europe Direct, Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” din Galaţi, Asociaţiile „Galaţi, oraşul meu” şi „Galaţi 2020”, Asociaţia pentru Promovarea Patrimoniului Cultural vin cu o pleiadă de evenimente culturale cu prilejul Zilelor Europene ale Patrimoniului.
În plus, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Galaţi împreună cu Arhiepiscopia Dunării de Jos, Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine la Dunărea de Jos, Teatrul Muzical „Nae Leonard”, vor oferi publicului gălăţean un spectacol de două ore de muzică veche românească, în cadrul turneului naţional „Unicornul- o călătorie în istoria noastră” întreprins de formaţia Anton Pann din Bucureşti şi actorul Vlad Gălăţianu, în cadrul căruia va fi prezentată o frântură din istoria culturală a spaţiului ţării noastre – perioada secolelor XVI-XIX. Muzica din manuscrise va fi îmbinată cu literatură românească veche, lirică otomană, pictură pe apă Ebru şi video-art, toate acestea fiind legate prin numitori comuni – Dimitrie Cantemir şi Anton Pann. De asemenea, Asociaţia „Tinerii şi Viitorul” şi Penitenciarul din Galaţi vor organiza o expoziţie cu machete ale clădirilor care fac parte din patrimoniul tehnic şi industrial al oraşului, clădiri clasate ca monumente istorice.
Spectacolul şi expoziţia vor avea loc în curtea Palatului Episcopal, astăzi Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine la Dunărea de Jos, din strada Domnească, nr.141, în data de 19 septembrie 2015, spectacolul începând la ora 19.30.
Ca de fiecare dată la evenimentele organizate de către Direcţia Judeţeană pentru Cultură Galaţi, intrarea este liberă.