Flori de ie – De la lume adunate și înapoi la lume date

Ca să cunoşti un om îţi poate lua o viaţă şi poate nici atunci nu vei reuşi. Ca să cunoşti un popor trebuie să cauți adânc în istoria lui, să descoperi legături puternice create de-a lungul vremii, să aduni și să dezlegi simbolurile ascunse cu măiestrie.

Flori de Ie a adunat zeci de povești de viață ce aduc în prim plan cele mai importante momente ale vieții: nașterea, căsătoria și moartea, dorul, dragostea…
Împodobirea iilor prin cusături cu acul relevă de la simpla însăilare până la broderiile ornamentale poliforme, o mare valoare decorativă și reprezintă una dintre cele mai vechi manifestări de artă aplicată, atestată pe teritoriul nostru prin dovezi materiale încă din epoca bronzului. Zeci, mii, sute  de mesaje ne-au fost transmise prin costumul popular începând cu epoca bronzului și până în zile noastre. Ia românescă a fost martorul principal al trecerii timpului, al scrierii istoriei neamului românesc și reprezintă zestrea generațiilor ce vor veni după noi.

Rând pe rând strămoșii noștri au avut grijă să transmită mai departe darul acesta, de a broda cu acul, cămeșa românescă. Astăzi, tot mai puține femei mai deprind acest mesteșug și tot mai mulți „inovatori” aleg să se insipre din tradițiile românești uitând să menționeze sursa. „Flori de Ie” vă propune să descoperim împreună poveștile neamului românesc, să continuăm tradițiile românești, să scoatem la lumină frumosul!

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALTII AU CITIT SI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola