Filmul AFERIM! la Casa de Cultura a Sindicatelor

Vineri 12 iunie ora 17.30 si sambata 13 iunie ora 20.00 , iubitorii de film sunt invitati la Casa de Cultura a Sindicatelor din Galati pentru a viziona filmul romanesc AFERIM!

AFERIM_layered_28_Ianuarie_domestic

Aferim! reprezinta unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice româneşti din ultimii ani, fiind un film românesc dramatic istoric regizat de Radu Jude. Filmările au avut loc în România, Bulgaria şi Cehia. Actiunea filmului are loc în secolul al XIX-lea, în Tara Românească.
Teodor Corban interpretează rolul unui zapciu care, împreună cu fiul său, caută un ţigan rob despre care se crede că ar fi avut o aventură chiar cu soţia stăpânului său. Desi este construit pe conventia unui film de epocă, în alb-negru, filmul se remarcă printr-o surprinzătoare prospetime si caută în trecut cauzele intolerantei etnice de azi.
Scenariul filmului este scris de Radu Jude și Florin Lăzărescu, Marius Panduru a realizat imaginea, montajul Cătălin Cristuțiu, sound design-ul este semnat de Dana Lucreția Bunescu. Costumele au fost realizate de Dana Păpăruz, iar scenografia de Augustina Stanciu, consilier istoric Constanța Vintilă-Ghițulescu, producător Ada Solomon.
Din distributia peliculei fac parte actorii: Teodor Corban, Mihai Comănoiu, Cuzin Toma, Alexandru Dabija, Luminita Gheorghiu, Victor Rebengiuc, Alberto Dinache, Alexandru Bindea, Mihaela Sârbu, Adina Cristescu, Şerban Pavlu, Gabriel Spahiu si Dan Nicolaescu.
Pentru lungmetrajul filmului Aferim!, Radu Jude a primit Premiul “Ursul de Argint” pentru cea mai bună regie. Biletele se gasesc la secretariatul CCSG, dupa data de 25 mai 2015, zilnic orele 09.00 – 17.00. Pretul unui bilet este de 15 lei.

Picture of Alina Bararu

Alina Bararu

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola