post-title Filmul „7 Cuvinte. Povestea unui biruitor”, la Casa de Cultura a Sindicatelor

Filmul „7 Cuvinte. Povestea unui biruitor”, la Casa de Cultura a Sindicatelor

Filmul „7 Cuvinte. Povestea unui biruitor”, la Casa de Cultura a Sindicatelor

Sambata 31 octombrie 2015, de la ora 18.30, gălăţenii sunt aşteptaţi la Casa de Cultura a Sindicatelor Galati, pentru a viziona un film documentar şi anume „7 Cuvinte.

film

Povestea unui biruitor: Gheorghe Calciu”, regizat de Andrei Negoiţă. Documentarul, „7 Cuvinte. Povestea unui biruitor“, o producţie Abis Studio, Editura Bonifaciu şi Legenda Film & Co. Peste 30 de oameni au depus mărturie despre viaţa părintelui, într-un documentar artistic căruia nu-i lipseşte sensibilitatea şi umorul.
Filmul prezinta povestea unui student la Medicină, care a intrat în închisoare în 1948, pentru „vina“ de a-şi fi iubit ţara şi credinţa. Timp de 16 ani trece prin experienţe – limită: reeducarea de la Piteşti, cavoul morţii din Jilava, „ispitirile“ de la Aiud.
După eliberare, într-o ţară îngrozită de teroarea Securităţii, rosteşte în Bucureşti, „7 Cuvinte către tineri“, pentru care este arestat şi condamnat la moarte, apoi expulzat în America.
Pretul unui bilet este de 5 lei. Biletele se gasesec la Secretariatul Casei de Cultura a Sindicatelor Galati si la intrarea in sala.

Altii au citit si...