Festivalul Peninsula la final!

Cea de a zecea ediţie a celui mai mare festival din ţară, Peninsula, a atras în cele 4 zile de desfăşurare 79.000 de persoane. Circa 3.000 de vizitatori au ales să se mute pe malul Mureşului, în camping, transformându-se, în ultimul weekend al acestei veri, în adevăraţi peninsulari!
„Mulţumim peninsularilor pentru acest cadou minunat pe care ni l-au făcut cu ocazia ediţiei cu numărul zece: 79.000 de vizitatori! Ei au demonstrat că organizăm un eveniment de mare succes, care creşte de la an la an, în ciuda crizei economice, şi ne bucurăm că până şi timpul probabil a contrazis meteorologii şi a refuzat să trimită ploaia să ştirbească distracţia de pe malul Mureşului!”, a declarat Bodor Laszlo, directorul Festivalului Peninsula.
Concertele şi petrecerile animate de DJ-i, de duminică, s-au desfăşurat cu un public însetat de distracţie, dornic să încheie în stil mare ediţia aniversară a Peninsulei. Şi vremea a ţinut cu evenimentul în aer liber, ploaia ocolind, până noaptea târziu, zona de pe malul Mureşului unde zeci de mii de persoane au spus adio verii cu o porţie sănătoasă de distracţie!

Scena cu cei mai mulţi spectatori a rămas Main Stage, unde metalul a pus stăpânire încă de la orele târzii ale după-amiezii, cu show-ul celor de la Trooper, urmat de concertul Subscribe, formaţie ce revine la Peninsula. Rafalele de vânt au rezonat cu rifurile precise ale muzicienilor de prim rang, atracţia serii fiind, bineînţeles, concertul finlandezilor de la Children Of Bodom. Pentru fanii muzicii metal acest concert a fost punctul culminant al festivalului, mai ales pentru că au avut ocazia să asculte o legendă vie a acestui gen muzical şi anume pe chitaristul Alexi Laiho. Acesta are un stil original de a cânta la chitară, care a introdus publicul din faţa scenei în atmosfera nemiloasă a metalului gothenburghian.
Kiss Terrace a aparţinut duminică francezilor! Trupa Babylon Cyrcus şi-a încheiat un turneu de trei ani cu spectacolul de la Peninsula, mărturisind publicului să sunt extrem de fericiţi că au şansa să arate unor spectatori atât de entuziasmaţi cât de dansabilă e muzica lor. La miezul nopţii muzica electro a preluat frâiele distracţiei, însă tot francezii au fost responsabili de livrarea dozei de energie către public: duo-ul Dirtyphonics a mixat timp de circa 2 ore drum and bass.
La Ciuc Music Live Stage ritmurile punk irlandeze semnate Firkin au ridicat chiar şi pe cei sceptici cu privire la această combinaţie, la dans, iar cortul de muzică electronică Freedom Music Arena, precum şi Booha Academy şi W Freedom Music Experience au fost sub asediul petrecăreţilor care au dansat atât pe setul Myon&Shane 54 cât şi pe melodiile din playlistul celorlalte locaţii muzicale. Nici nu e de mirare că petrecerea a ţinut până dimineaţa, avânt în vedere că la Peninsula s-au consumat peste 500 de hectolitrii de bere!

La Zona Artei au fost în ultima seară circa 500 de persoane care au fost prezente la spectacolu de teatru, la cursul şi prezentarea de salsa şi la spectacolul de dans cu foc!
Competiţiile sportive au fost, şi ele, la mare căutare, peste 1.200 de persoane partricipând la concursuri de la fotbal, baschet, până la tir cu arcul.
Zeci de mii de peninsulari au primit informaţii despre HIV şi au avut posibilitatea de a se implica în activităţile organizate de ARAS – Asociaţia Română Anti-SIDA în cadrul campaniei Safe sex! Tested sex! la Festivalul Peninsula.
Voluntarii au pregătit numeroase concursuri cu premii şi jocuri pentru a le explica tinerilor într-un mod interactiv care sunt cele mai bune metode de prevenire HIV şi în ce constă testarea afecţiunii. Mai mult, peninsularii au avut posibilitatea de a-şi testa cunoştinţele despre HIV răspunzând la un mini test şi de a primi răspunsuri avizate la întrebările lor de la cei doi medici infecţionişti care au fost tot timpul prezenţi la cortul ARAS.
În ultimele două zile ale festivalului, tinerii au învăţat să cânte la tobe de la Florin şi Robi de la Sistem şi s-au alăturat marşurilor pe care aceştia le-au condus printre peninsulari pentru a promova mesajele campaniei.
Conform ultimelor statistici, la nivelul anului 2011, 64% dintre noii pacienţi diagnosticaţi cu HIV s-au infectat prin intermediul contactului heterosexual neprotejat.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola