Festivalul National de Poezie „Grigore Hagiu” – editia a XXI-a!

Societatea Scriitorilor „Costache Negri”, alături de revista „Porto Franco” îi invită pe toţi iubitorii de literatură la ediţia a XXI-a a Festivalului Naţional de Poezie „Grigore Hagiu”, organizat de Consiliul Judeţului, Primăriile Galaţi şi Tg.Bujor, Biblioteca orăşenească Tg. Bujor şi Biblioteca Judeţeană „V.A.Urechia” Galaţi.
Vineri,  27 septembrie, la ora 10.00, la Tg. Bujor are loc deschiderea manifestărilor, urmand să i se acorde marelui poet, originar din zona Targu Bujor distincţia de Cetăţean de Onoare. Dupa care asistenţa, formată din scriitori din Basarabia, Ucraina, Bucureşti, Piteşti, Galaţi, Iaşi, va fi invitată la Biblioteca „Grigore Hagiu” pentru lansarea volumelor „Jurnal de vise” al celui comemorat şi „În cel mai simplu grai” de Eugen Banta, apoi la Casa Memorială unde se va acorda Premiul „Cartea Anului” şi la Şcoala Gimnazială „Grigore Hagiu” pentru un recital de muzică şi poezie, pus sub genericul „Toamna cum vine”.
Sâmbătă, 28 septembrie, manifestările se mută la Biblioteca „V.A.Urechia” Galaţi pentru colocviul „Grigore Hagiu – efigia unei generaţii”, apoi la Casa Cuza pentru un alt colocviu, de data aceasta cu genericul „Istorie şi Poezie”, pentru ca la final, la Statuia lui Eminescu, cea mai veche din ţară de gen, se vor depune flori şi coroane şi jerbe şi se vor recita versuri omagiale.

afis-g-hagiu-tg.bujor

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

powerseo galati
0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
(0 recenzii)

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola