Festivalul Naţional de Comedie, 20 – 30 octombrie

Festivalul National de Comedie organizat de Teatrul Dramatic „Fani Tardini” în colaborare cu Primaria Municipiului Galati,  își va deschide porțile și anul acesta, pentru cea de-a XXVI-a ediție, între 20 și 30 octombrie.
Programul Festivalului Naţional de Comedie – Galaţi 2014
Luni, 20 octombrie
Ora 19.00, Sala Mare a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”:
Deschiderea oficială a Festivalului Naţional de Comedie
Teatrul de Comedie Bucureşti (pret: 52,50 lei)
SPIRITUL DE FAMILIE
Regia: Radu BELIGAN
Spiritul de familie este un spectacol menit să-l bucure pe spectator şi să-i revigoreze respectul de sine. „Cred că, într-o epocă informatizată până la paroxism, în care consumatorul de imagini trăieşte însingurat în faţa televizorului, teatrul este una dintre ultimele experienţe pe care oamenii le mai pot trăi şi visa împreună.” – Radu Beligan. (via Yorick.ro)
Marti, 21 octombrie
Ora 19.00, Sala Mare a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”:
Teatrul Odeon Bucureşti (pret: 52,50 lei)
CFR – Cometa, Copilul şi Căţelul
Regia: Alexandru DABIJA
Un tren este alcătuit din mai multe vagoane pe şine conectate între ele, capabile să transporte marfă sau călători pe o rută prestabilită. Calea pe care merge poate fi o şină convenţională, dar poate fi şi o monoşină, astfel sună definiţia binecunoscutului cuvânt. Atunci cand propulsia se realizează cu ajutorul unui dramaturg – locomotivă precum Ion Luca Caragiale şi un conducător de tren ca Alexandru Dabija (în calitate de regizor), călătoria nu poate fi decât captivantă. (via teatrul-odeon.ro)
Miercuri, 22 octombrie
Ora 11.00, Sala Mare a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”:
Ateneul Tatarasi Iasi (pret: 21 lei)
CERERE IN CASATORIE
Regia: Radu GHILAS
„Căsătoria” lui Radu Ghilaş este una muzicală, pentru că devine act analitic ce îşi propune să descopere care corzi ieşite din firescul muzicalităţii produc conflictul. Dacă nu cumva (cum tare mă tem că sugerează spectacolul şi, evident, nu fără motiv) aşa sună ele de la natură, într-un univers dezacordat încă de la Big Bang încoace.(via Yorick.ro)
Ora 19.00, Sala Mare a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”:
Teatrul „Sica Alexandrescu” Braşov (pret: 31,50 lei)
CU INIMA IN PUNGĂ
Regia: Adi ICLENZAN
Într-o seară de vineri, în mijlocul iernii, orăşelul Almost, districtul Main, din nordul Statelor Unite, este cuprins de un calm ancestral. Dar, în spatele uşilor închise, lucrurile nu sunt tot atât de liniştite cum ar părea. Viaţa locuitorilor este una tumultoasă, în acest „vis al unei nopţi încântătoare de iarnă” – aşa cum a fost numit textul americanului John Cariani, Cu inima în pungă (Almost. Main). Însă inimile frânte, destinele sfărmate îşi găsesc împlinirea în această noapte.(via iubescbrasovul.ro)
Joi, 23 octombrie
Ora 11.00, Sala Mare a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”:
Teatrul „Tudor Vianu” Giurgiu (pret: 21 lei)
SCOALA DE PROSTI de Mircea M.Ionescu
Regia: Vlad Stanescu
Piesa este una „manifest” şi surprinde foarte bine disensiunile încă pregnante între generaţii, la confluenţa cu noul suflu al tinerilor care „taxează”limbajul de lemn încă parcă la fel de proaspăt.Mircea M Ionescu, subliniază perfect o anume viziune a tinerilor de astăzi care s-au săturat de cifre spuse mecanic, de ani.. de statistică, care par a crea mai mult un gol în procesul de învăţământ decât să stimuleze cunoaşterea sau aprofundarea. (via giurgiutotal.ro)
Ora 19.00, Sala Mare a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”:
ARCUB Bucureşti (pret: 52,50 lei)
CINA CU PRIETENI
Regia: Claudiu GOGA
Timp de 12 ani, Gabe şi Karen, au petrecut vacanţe şi week-end-uri împreună cu prietenii lor, Tom şi Beth; s-au invitat reciproc la nenumărate cine delicioase, şi-au crescut copii, şi-au împărtăşit experienţele de viaţă ca nişte adevăraţi prieteni, aşteptându-se ”să se îngraşe şi să îmbătrânescă împreună”. Un fapt surprinzător le dă viaţa peste cap. Acesta reprezintă un şoc cu efecte neaşteptate pentru ambele cupluri şi, în egală măsură, un prilej al unor reflecţii despre dragoste şi căsnicie, despre natura relaţiilor umane… (via arcub.ro)
Vineri, 24 octombrie
Ora 19.00, Sala Mare a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”:
Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galati (pret: 21 lei)
CERERE ÎN CĂSĂTORIE
Regia: Felix ALEXA
„Pentru mine, “Cerere în casatorie” nu este numai “o glumă”, aşa cum a numit-o însuşi Cehov. De fapt, şi această denumire trebuie înţeleasă în sensul în care sub titlul uneia din marile lui piese, “Pescăruşul”. Cehov scrisese “comedie”. Ironii subtile ale unui geniu. “Cerere în căsătorie”, în viziunea mea, este o piesă despre stări extreme, oameni în criză aflaţi la graniţa fragilă dintre ridicol şi tragic, excesiv de sensibili şi de o duritate inconştientă. O tragi-comedie. Toată acţiunea se petrece în timp real, şi e fascinant să vezi cum o umanitate dezlănţuită trece prin toate stările posibile, în doar o oră de viaţă. O viaţă concentrată şi minunat de nuanţată. O comedie umană, ce-ţi lasă un gust dulce-amar. Astăzi, când trăim atât de rapid şi intens, iar viaţa trece pe lângă noi în ritm alert, această bijuterie cehoviană ne tulbură pe toţi cu cinismul ei ascuns.“ – Felix Alexa (via Yorick.ro)
Sâmbătă, 25 octombrie
Ora 19.00, Sala Mare a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”:
Teatrul National Tg. Mures (31,50 lei)
ŞCOALA NEVESTELOR
Regia: Cristian JUNCU
“Şcoala nevestelor” este o satiră acidă la adresa cuplurilor în care diferenţa de vârstă depăşea limita bunului-simţ, Molière valorificându-şi talentul comic pentru a elabora o adevărată ştiinţă despre om şi despre viaţă, comedia interesând în special prin contrapunctul delicat şi uneori patetic dintre Arnolphe şi Agnes. Arnolphe şi-a crescut copila “de suflet” ferită de privirile oricărei alte fiinţe, vrând să şi-o păstreze pentru sine şi să fie sigur de supunerea şi fidelitatea ei. Agnes, în schimb, încearcă să scape de această soartă şi e gata să se arunce în braţele unui soţ tânăr şi frumos. (via teatrunational.ro)
Duminică, 26 octombrie
Ora 19.00, Sala Mare a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”:
Teatrul „Mihai Eminescu” Botosani (pret: 31,50 lei)
AVARUL
Regia: Cristian GHEORGHE
“Propun publicului o lectura inedita, povestind “Avarul” dintr-un punct de vedere diferit chiar de cel al autorului, Moliere. In spectacolul meu sunt doar personaje negative. Este vorba despre dezumanizarea la care duce goana disperata pentru “a avea”, pentru a pazi ceea ce avem, fiind mereu preocupati de a avea cat mai mult, goana care, din nefericire, duce la o rapacizare generala, rapacizare care distruge societatea in intregul ei si pe fiecare individ in parte, rapacizare care nu ingaduie dezvoltarea sentimentelor pure si frumoase din om.[…] – Cristian Gheorghe (via botosaninecenzurat.ro)
Luni, 27 octombrie
Ora 11.00, Sala Studio a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”:
Compania teatrală VOUĂ (pret: 31,50 lei)
ŞCOALA DE AGENŢI
Regia: Adrian FETECAU
Veţi putea urmări problemele primarului Răgălie contestat de cei care l-au ales, dar care va fi votat din nou pentru că, nu-i aşa?, „Este cinstit! A recunoscut c-a furat!”. Veţi face cunoştinţă cu locatarii unui bloc care nu înţeleg ce se întâmplă cu fondul de rulment la care cotizează cu toţii. Oare se cumpără rulmenţi pentu bloc în caz de cutremur? Dacă blocul va aluneca pe rulmenţi şi va pleca hai-hui prin Bucureşti? Unde va ajunge? Dacă veţi veni la spectacol nu veţi pierde cele mai importante evenimente ale zilei pentru că veţi putea viziona „ŞtirileTV-VOUĂ”. (via teatral.ro)
Ora 19.00, Sala Mare a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”:
Teatrul Tineretului Piatra Neamţ (pret: 31,50 lei)
JURNALUL UNOR NEBUNI
Regia: Louise DANCEANU
Pe firul textelor celor doi clasici ruși (fragmente din cehovienele Trei surori, Bucurie, Cerere în căsătorie, Ursul, Tragedian fără voie, precum și Însemnările unui nebun de Gogol), Louise Dănceanu creează un spectacol despre nebunia care ne invadează cotidianul, purtând chipul banalității. Succesul perceput exclusiv ca expunere mediatică, fără vreo valoare în sine, consumul inflamat de false nevoi, sunt noduri maladive în plasa cotidianului actual, dar care existau în germene în secolul al XIX-lea, după cum o dovedesc scrierile lui Cehov. Peste toate acestea se suprapune răul social, înțeles ca alterare a relațiilor umane, care cronicizează crizele interioare până la delir. (via teatrultineretuluint.ro)
Marti, 28 octombrie
Ora 19.00, Sala Mare a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”:
Teatrul „Regina Maria” Oradea (pret: 31,50 lei)
A DOUĂSPREZECEA NOAPTE
Regia: Alexandru MAZGAREANU
Scrisă în apropierea Crăciunului de la 1600, A douăsprezecea noapte, ca multe alte comedii shakespeariene, e bazată pe încurcarea identităţii unor personaje. Viola şi Sebastian, fraţi gemeni, scapă dintr-un naufragiu, dar niciunul nu ştie ce s-a întâmplat cu soarta celuilalt. (via teatrulreginamaria.ro)
Miercuri, 29 octombrie
Ora 19.00, Sala Mare a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”:
Teatrul „Maria Filotti” Brăila (pret: 31,50 lei)
LA GRANDE MAGIA
Regia: Radu NICHIFOR
“La grande magia” se înscrie în biografia artistică a dramaturgului în anul 1948, dar este şi astăzi o piesă de pregnantă actualitate. Eduardo de Filippo avertizează că magia iluziilor poate afecta fiinţa umană, mai ales odată cu trecerea timpului şi cu spectrul amăgitor al neîmplinirii. (via tmf.ro)
Joi, 30 octombrie
Ora 19.00, Sala Mare a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”:
Închiderea oficială a Festivalului Naţional de Comedie
Decernarea premiilor
Teatrul Metropolis Bucureşti (52,50 lei)
ŢARUL IVAN ÎŞI SCHIMBĂ MESERIA de M. Bulgakov
Regia: Gelu COLCEAG
Într-un apartament din Moscova se petrec o serie de întâmplări fantastice, în centrul cărora se află un inginer inventator. Cum ajunge Țarul Ivan să locuiască în Moscova anului 1935 sau, și mai mult, în ce măsură reușește administratorul imobilului unde locuieste inventatorul, să joace rolul lui Ivan cel Groaznic în Moscova anului 1565? (via teatrulmetropolis.ro)

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

powerseo galati
0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
(0 recenzii)

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola