Festivalul euroregional de muzica populara pentru copii si tineri interpreti “Perla Dunarii”, 11 octombrie

Centrul Cultural „Dunărea de Jos” organizează în data de 11 octombrie 2013, Festivalul – concurs euroregional de muzică populară pentru copii şi tineri interpreţi „Perla Dunării”. Manifestarea artistică face parte din cadrul programului „Doina Covurluiului” derulat de Centrul Cultural „Dunărea de Jos”. Acest eveniment se adresează tinerilor solişti vocali amatori; este gândit ca o competiţie artistică în domeniul interptarii cântecului popular şi are ca scop promovarea valorilor culturale, frumuseţea folclorului muzical şi descoperirea de tinere talente din România (judeţele Galaţi, Tulcea, Brăila), Republica Moldova (raioanele Cahul şi Cantemir) şi Ucraina (raioanele Reni şi Izmail).
Concursul va fi structurat pe două categorii de vârstă: 6-11 ani şi 12-18 ani.
Preselecţia pentru concurenţii din judeţul Galaţi se va organiza în datele de 04 octombrie 2013, intervalul orar 10.00 – 14.00 şi 07 octombrie 2013, intervalul orar 11.00 – 16.00, la sediul Centrului Cultural „Dunărea de Jos” din strada Domnească nr. 61, Galaţi. Pentru concurenţii din celelalte regiuni şi judeţe preselecţia se va realiza fie prin transmiterea unui CD înregistrat cu piesele pe care le vor interpreta in cadrul concursului alături de partiturile cu acompaniamentul pieselor interpretate şi cu fişa de înscriere pe adresa instituţiei Str. Domnească nr. 61, cod postai 800008. Galaţi până pe data de 04 octombrie ac. fie se vor prezenta personal la sediul instituţiei pentru preselecţie.
Concurenţii care se încadrează la prima secţiune (intervalul de vârstă 6-11 ani) vor trebui sa prezinte la alegere un fragment din literatura populară (snoave, cimilturi, întâmplări, ghicitori, strigături) şi un cântec din zona pe care o reprezintă interpretat cu acompaniament orchestral, iar concurenţii care se încadrează la a doua secţiune (intervalul de vârstă 12-18 ani) vor trebui să interpreteze în mod obligatoriu două piese din repertoriul muzicii populare din zona din care provin, după cum urmează:
• Un fragment de baladă sau doină fără acompaniament,
• Un cântec interpretat cu acompaniament orchestral.
Precizăm faptul că nu vor fi admise cântece de petrecere, romanţe sau diferite prelucrări folclorice. Concurenţii se pot înscrie telefonic sau personal până pe data de 03 octombrie 2013, la sediul Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, Secţia Cercetare, la numerele de telefon 0236/418 400 sau 0236/415 590, precizând totodată titlul pieselor pe care le vor interpreta şi autorul repertoriului din care acestea fac parte (acolo unde este cazul). Ordinea intrării în concurs va fi stabilită de organizator.
Festivalul se va desfăşura sub forma unui spectacol concurs cu public, pe data de 11 octombrie 2013. Concurenţii vor fi acompaniaţi de orchestra de muzică populară a Ansamblului Folcloric „Doina Covurluiului” a Centrului Cultural „Dunărea de Jos”.
Premiile concursului:
Se vor acorda următoarele premii pentru fiecare dintre cele două categorii de vârstă:
• Premiul I 600 lei
• Premiul II 500 lei
• Premiul III 400 lei
• Menţiune 250 lei
• Premii speciale 300 lei
Juriul festivalului va fi alcătuit din personalităţi şi specialişti din domeniul etnomuzicologiei care vor acorda premii ţinând cont de următoarele criterii:
– Calitatea vocală şi interpretativă;
– Prezenţa scenică;
– Valoarea repertoriului.
Juriul îşi rezervă dreptul de a nu acorda sau de a redistribui unele premii în funcţie de criteriile prezentate mai
sus.
Cheltuielile de deplasare vor fi suportate de concurenţi sau de către instituţia pe care o reprezintă.
Interpreţii au obligativitatea de a purta costumul popular specific zonei pe care o reprezintă.
Nu vor fi admişi în concurs soliştii care nu s-au înscris până pe data de 04 octombrie a.c.
La finalul concursului fiecare concurent va primi o diplomă de participare.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALTII AU CITIT SI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola