Festivalul de Film Kino+

Gălățenii vor avea ocazia de a urmări, timp de șapte zile, cele mai bune filme rusești. Universitatea Danubius va găzdui Festivalul Cinematografic Kino+, în perioada 10 – 16 septembrie, un eveniment organizat de Comunitatea Rușilor Lipoveni din România, în colaborare cu Centrul de Programe Interculturale al facultății din Galați. Filmele vor fi rulate în sala Aula Magna a instituției de învățământ, începând cu ora 19.00. Dacă vreți să urmăriți filme de calitate, nu trebuie să ratați nicio seară a Festivalului. În program pot fi văzute producțiile „Ultimul canton” (2010), „Povestea cosmosului meu” (2009), „Credință” (2009), „Georg” (2008), „Efect de seră” (2005) și acestea nu se opresc aici. Intrarea este liberă.

„Ultimul canton” (dramă): Acțiunea se petrece în Siberia, în perioada de după cel de-al Doilea Război Mondial. Mecanicul unei locomotive cu aburi, Ignat, nimerește la capătul lumii, într-o așezare a unor exilați. Ignat simte că rațiunea de a trăi este hrănită de condusul locomotivei, de viteza și de libertatea pe care i-o dă această mașinărie. El o conduce prin vântul ascuțit, prin gerul năprasnic și pădurile înzăpezite spre necunoscut. Astfel, o cunoaște pe Elsa, o nemțoaică ce trăiește de câțiva ani ascunsă în pădure, devenind o fiară sălbatică ce se lupta pentru viața sa.
„Povestea cosmosului meu” (comedie): Filmul este o comedie care a câștigat mai multe premii, printre care și Festivalul de film „Fereastră spre Europa”, Vîborg 2009 – laureat – Marele premiu „Barca de aur”, Festivalul filmelor de comedie „Ulîbnis Rossia”, Moscova 2009 – laureat – Cel mai bun debut în comedie, Premiul juriului studenţesc, sau Festivalul de film „Literatură şi film”, Hatsina 2012 – laureat – Cel mai bun debut. Uitându-se pe fereastră, locatarii unui apartament vor vedea ceva de neînțeles. Până aceștia reușesc să își dea seama despre ce este vorba, întreaga lor viață este dată cu totul peste cap.
„Credință” (dramă): Trei povestiri ale lui Vasili Șukșin, scriitorul, actorul și regizorul rus stau la baza acestui film. Povestirile au în comun eroul principal, Maksim, care este chinuit de o nostalgie pe care nu reușește să o înțeleagă și încearcă să-i găsească  o cauză. Astfel, vrea să demonstreze că o boală sufletească este la fel de îngrozitoare precum celelalte boli ale trupului, pe care le poate suferi un om.
„Georg” (dramă): Filmul prezintă viața cântărețului Gheorg Ots,apreciat de nomenclatura comunistă din URSS, dar și de oamenii simpli. O enigmă pentru femei, dar și o autoritate pentru bărbați, acesta a avut o viață deloc simplă, așa cum ar crede mulți. Acțiunea este privită prin ochii soției sale, care a trăit alături de el mai bine de 20 de ani.
 „Efect de seră” (dramă): Rita se trezește într-o gară singură, fără acte, bani sau prieteni, într-un oraș străin și neprimitor. Soarta face ca ea s-l cunoască pe Nemoi (Mutul), un vagabond adolescent cu care ajunge să lege o prietenie puternică, aceștia trecând împreună, prin mai multe întâmplări neverosimile.

Picture of Mihaela Gîdei

Mihaela Gîdei

Comentarii - 1

livia

livia

INTERESANT!

septembrie 9, 2012 5:25 pm Raspunde

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola