Cauta
Adauga
Sign In

Spectacolul “Fata din curcubeu” in cadrul Festivalului National de Comedie, duminica 14 octombrie

Scrisa si regizata de Lia Bugnar, autoare si a pieselor Noi 4 si O piesa desantata, Fata din curcubeu expune un destin in contrast flagrant cu titlul. Conceput ca un one-(wo)man show, spectacolul cuprinde marturisirile personajului interpretat de actrita Tania Popa, o prostituata care isi povesteste viata de la copilaria fericita, dar imperfecta, pana la intalnirile clandestine cu clientii, pe ultimul rand al cinematografului Curcubeu.
Confesiunile ei alterneaza cu melodii rusesti emotionante, interpretate impreuna cu pianistul Marian Hancu, concepute ca prelungiri muzicale pentru momentele distincte ale monologului.
“Tania Popa e actriţa aia care a intrat la 16 ani la facultatea de teatru şi toată lumea a decis că-i genială. Basarabeancă talentată, de. După care ne-am obişnuit cu ea, s-a obişnuit şi ea cu ea şi… nu ştiu, parcă anii i-au mai tuns din raze. Zilele astea o să iasă cu un spectacol scris şi îndrumat de mine…
Acum ea îl înfloreşte la fereastra voastră şi îl înfructeşte, şi îl desfrunzeşte, şi îi retează crengile sub ochii voştri. (…)
E, poate, cel mai frumos lucru pe care l-am văzut în ultimul timp. Tania e mai Tanie decât a fost ea vreodată… e ca un pumn în stomac, e ca un borcan de iaurt pe spatele ars al unui rătăcit în Sahara, e ca o pană de păun picată în şleaul înnoroiat lăsat de roata unui tractor, e ca numărul de pe braţul unui evreu supravieţuitor, e ca un hohot de râs când încă nu ţi-a trecut tristeţea de
adineauri…
Deci, cuvinte cheie de ţinut minte: Tania, fata din curcubeu, naţional, curând, înspăimântător de frumos.
Se va întâmpla începând cu luna martie la Naţional şi ar fi o idee câştigătoare să-l vedeţi”. Lia Bulgar

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALTII AU CITIT SI...

 
Publicitate: Marketerio
0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
Nici o recenzie

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola