Fabrica de trolli a lui Putin a declanșat o campanie de manipulare în favoarea războiului din Ucraina. Care sunt țintele

Portret al lui Vladimir Putin la o expozitie din Moscova Foto: AA / Abaca Press / Profimedia Images.

Armata de trolli ruși de la Sankt Petersburg încearcă să răspândească dezinformare și să-i atace pe liderii occidentali, promovând principalele linii narative ale propagandei Kreminului în ceea ce privește războiul din Ucraina, avertizează guvernul britanic citând un studiu în acest sens.

Actori online au fost identificați, ținta acestora fiind presa occidentală și politicieni, potrivit studiului finanțat de guvernul de la Londra.

Fabrica de trolli este suspectată a avea legături cu Yevgeny Prigozhin, fondatorul Internet Research Agency acuzat de amestec în alegerile prezidențiale din SUA, din 2016, în favoarea lui Donald Trump, notează The Guardian.

Cartierul general al armatei de trolli se presupune că ar fi într-un spațiu închiriat la sediul unei companii care fabrică echipamente și tehnologie militară, în Sankt Petersburg.

Studiul finanțat de guvernul britanic documentează modul în care armata de trolli a lui Putin încearcă din nou să manipuleze opinia publică pe rețelele sociale, dar și prin intermediul secțiunii de comentarii a principalelor publicații.

QAnon sau grupul terorist Statul Islamic

Autorii studiului notează că trolli ruși par să fi învățat și preluat tactici folosite de grupul conspiraționist QAnon sau grupul terorist Statul Islamic.

Utilizatorii simpli cu viziuni pro-Kremlin sunt și ei folosiți în campania de manipulare. Principala metodă de acțiune este aceea de a încerca să îndrepte atenția asupra punctelor de vedere pro-Rusia în comentariile de pe rețelele sociale sau de pe site-urile publicațiilor.

Boris Johnson și Olaf Scholz

Printre ținte se numără premierul Marii Britanii Boris Johnsons, cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, dar și șeful diplomației UE, Josep Borrell. Potrivit cercetării, influencerii de pe platforma TikTok au fost plătiți pentru a distribui mesajele propagandei Kremlinului.

Au fost identificate și activități pe Facebook și Twitter, însă sunt mai mult cazuri izolate, mare parte din campania de dezinformare și manipulare concentrându-se pe Instagram, YouTube și TikTok.

În același timp, un rol cheie îl joacă platforma Telegram, în special de canalul “Cyber Front Z”.

Potrivit sursei citate, conturile de social media ale trupelor sau artiștilor Daft Punk, David Guetta, Tiesto și Rammstein au fost și ele ținta acestei operațiuni derulate de fabrica de trolli a lui Putin.

––

Urmărește ultimele evoluții din a 67-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO

––

Citiți articolul original pe

Declinarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Picture of prinGalati

prinGalati

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola