Cauta
Adauga
Sign In
In perioada 9-15 octombrie 2015, iubitorii de muzica, teatru si film sunt invitati la Biblioteca VA Urechia pentru a viziona trei expozitii deosebite dedicate actorului român de teatru și film Adrian Pintea, tenorului italian Luciano Pavarotti si a fostului judecător de la Tribunalul Covurlui, Eugen M. Bonachi.

pintea-1

Adrian Pintea, actorul român de teatru și film, care a adus o contribuție deosebită scenei și cinematografiei românești, născut pe 9 octombrie 1954, la Beiuș, ar fi împlinit 60 de ani. În memoria acestuia, in foaierul sălilor de lectură al Bibliotecii V.A. Urechia vizitatorii vor avea ocazia sa admire expoziția de documente audio-video ce-i este dedicată și care rememorează câteva din rolurile care l-au consacrat: Hamlet în Hamlet de William Shakespeare, regia Gabor Tompa, Teatrul Național din Craiova, Treplev – Pescărușul de A.P. Cehov, regia Liviu Ciulei, Teatrul Bulandra, 1977 etc.
Totodata, Biblioteca V.A. Urechia vă invită să vizionați, tot în foaierul sălilor de lectură, expoziția de documente multimedia dedicată împlinirii a 80 de ani de la nașterea tenorului italian Luciano Pavarotti. Celebru cântăreț clasic la sfârșitul sec. XX, Luciano Pavarotti, a ajuns să întruchipeze arhetipul tenorului italian, având o carieră prelungită pînă după vârsta de șaizeci de ani, vocea sa păstrându-și tonalitatea și ușurința de a cânta notele înalte și atrăgând un public larg.
Cea de-a treia expozitie este dedicata implinirea a 140 de ani de la nașterea celui care a fost judecător și prim-procuror la Tribunalul Covurlui, Eugen M. Bonachi, marcată printr-o expoziție de documente, organizată în sala Mihai Eminescu.
Documentele expuse aduc în atenția publicului o personalitate gălățeană mai puțin cunoscută. Eugen M. Bonachi a fost și prim președinte al Curții de Apel din Galați, delegat supleant din partea româniei în Comisia Europeană a Dunării, președinte al comisiei interimare în perioada febr. – 27 mart. 1918, precum și președinte al Tribunalului Maritim, reprezentat al României în Comisia Europeană a Dunării.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALTII AU CITIT SI...

 
0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
Nici o recenzie

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola