Expoziţie la Muzeul de Istorie: „Ion T. Dragomir – Secvente Arheologice”

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi vă invită miercuri, 14 octombrie 2015, ora 12.00, la vernisajul expoziţiei: „Ion T. Dragomir – Secvente Arheologice”.

IST

Evenimentul se va desfășura la secția Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galați din str. Domnească, nr. 25. Ion T. Dragomir a întreprins de-a lungul carierei sale cercetări în mai multe situri/staţiuni arheologice, dintre care menţionăm: Galaţi, Băneasa, Largu, Smârdan, Suceveni, Lişcoteanca, Tămăşeni, Puricani, Smulţi, Bereşti, Barboşi, Enisala, etc. Rezultatele au fost făcute publice şi în străinătate, cu ocazia sesiunilor de comunicări şi a congreselor la care a participat.
„Pentru a-i cinsti memoria trebuie să spunem că, pe lângă faptul că a publicat mare parte din rezultatele muncii sale, noi, cei care astăzi avem ocazia să accesăm materialele sale, putem afirma că munca depusă de Ion. T. Dragomir a fost realizată cu acribie, fiind evidentă atenţia pe care a acordat-o chiar şi artefactelor de mici dimensiuni. Mai mult decât atât, însemnările sale sunt un bun exemplu al profesionalismului cu care și-a desfăşurat activitatea”, conform muzeografului Adrian Adamescu.
Prima sală este concentrată pe descoperirile arheologice din două mari situri eneolitice din sud-estul Moldovei. Este vorba despre aspectul cultural Stoicani-Aldeni din așezarea de la Suceveni și descoperirile din așezarea cucuteniană de la Berești. Totodată, vizitatorul poate admira o serie de planuri și carnete de șantier realizate de către Ion T. Dragomir. Sala a doua este dedicată descoperirilor aparținând Epocii Bronzului și Primei Epoci a Fierului, bunuri culturale identificate prin culturile Noua, Babadag şi Fenomenul Basarabi.
Vizitatorul este invitat să descopere artefacte din siturile arheologice de la Cavadinești, Suceveni și Lunca. Ultima sală prezintă descoperirile din situl arheologic de la Tirighina- Barboși (Galați), Enisala (Tulcea), Largu și Bălteni (Buzău).

Picture of Alina Bararu

Alina Bararu

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola