Expozitie la Biblioteca V.A. Urechia

Luni, 28 septembrie, incepand cu ora 18:30, la sediul central al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia“, în foaierul Sălii de Lectură, etajul I, va avea loc vernisajul expoziției organizate în parteneriat cu Asociația Mecanturist Galați – „Turismul montan – File de poveste”.

expoz

Expoziția organizată cu prilejul Zilei Mondiale a Turismului dorește să arate dorința călătorie și de ascensiune și cuprinde diverse mici echipamente, hărți busole precum și jurnale de călătorie, de ieri și de azi.
Din expoziție nu lipsec jurnalele Bucurei Dumbravă, „Carte Munților” – 1920 și ale lui Nestor Urechia (fiul lui V.A. Urechia) ca volumul „În Bucegi”, apărut în 1928 sau „Dans les Carpathes Roumaines” [Carte tipărită] : (Les Bucégi) / Nestor Uréchia. – Paris : Plon-Nourrit, 1906.
Pe toată perioada desfășurării vernisajului, în Sala de lectură „Mihai Eminescu” va rula filmul documentar „Janna – The North Face” realizat de Alex Ruchkin. Expoziția poate fi vizionată până pe data de 2 octombrie 2015.
Ziua de 27 septembrie a fost declarată Zi Mondială a Turismului în anul 1979 de către Organizaţia Mondială a Turismului. Tema din acest an este „Turismul oferă noi oportunităţi pentru femei”. Prin stabilirea acestei teme se doreşte promovarea femeilor lider din industria turismului şi a egalităţii dintre femei şi bărbaţi.

Picture of Alina Bararu

Alina Bararu

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola