Expoziție de icoană și fotografie ”Tradiții Pascale”, pe 7 aprilie

Marti, 7 aprilie 2015, incepand cu  ora 12:00, Centrul Cultural “Dunărea de Jos” din Galati, str. Domneasca nr. 61, organizeaza vernisajul expoziției de icoană și fotografie ”Tradiții Pascale”.

Evenimentul isi propune sa valorifice si sa evidentieze patrimoniul cultural material prin intermediul icoanelor si fotografiilor cu tematica religioasa si etnografica si sa mentina diversitatea culturala prin promovarea obiceiurilor stramosesti autohtone, si a traditiilor specifice sarbatorilor pascale. In cadrul expozitiei vor putea fi admirate fotografii si icoane pe sticla din colectia Centrului Cultural “Dunărea de Jos” si din colectia pictorilor Ina Diana Panamarciuc si Georgiana Pasnicu.

Manifestarea cuprinde si o lansare de carte. Cu acest prilej va avea loc lansarea cărții ”Icoana pe sticlă. Istorie, artă și tradiție”, autor Ștefan D. Gheorghe.

Programul artistic va fi sustinut de elevii clasei de Canto Muzica Populara, profesor Camara Velicu.

Lucrarea constituie ABC-ul tehnicii pictării icoanelor pe sticlă și se adresează celor care doresc să se inițieze în această artă tradițională, de un farmec aparte. Ineditul lucrării constă în faptul că autorul Ștefan Gheorghe a sintetizat arta icoanelor pe sticlă, prezentând totodată un minicatalog cu 43 de iconari pe sticlă contemporan.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALTII AU CITIT SI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola