Cauta
Adauga
Sign In

Expoziţia „URMELE MOCANILOR SĂCELENI ÎN DOBROGEA” la Muzeul de Istorie

Expoziţia „URMELE MOCANILOR SĂCELENI ÎN DOBROGEA” la Muzeul de Istorie

Prin proiectul cultural „Circuit turistic muzeal în judeţul Galaţi”, iniţiat de Consiliul Judeţului Galaţi şi finanţat de Uniunea Europeană prin programul Operaţional Regional 2007-2013, muzeele gălăţene au fost promovate şi în judeţul Braşov. În urma acestei promovări, Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi a încheiat un parteneriat cu Muzeul de Etnografie Braşov cu privire la itinerarea expoziţiei dedicată mocanilor din Ardeal care de-a lungul secolelor, în transhumanţa lor către sudul Moldovei sau Dobrogea treceau şi prin ţinutul Covurlui, implicit prin Galaţi.
Vineri, 1 august 2014, ora 13.00, Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi în parteneriat cu Muzeul de Etnografie Braşov vă invită la vernisajul expoziţiei: „URMELE MOCANILOR SĂCELENI ÎN DOBROGEA”.
Expoziţia este dedicată familiilor de mocani săceleni: Median, Oancea şi Bobeş şi prezintă rolul acestora în dezvoltarea economică, socială şi culturală a aşezărilor din Dobrogea.
„Încă din secolul al XV-lea românii din unele zone din sudul Transilvaniei au practicat păstoritul transhumant, caracterizat prin văratul turmelor de oi pe păşunile montane şi iernatul lor în Bărăgan şi Dobrogea, în luncile şi bălţile Dunării. Urmele lor în Dobrogea au rămas până astăzi în memoria locuitorilor, pe cruci în cimitire, în înscrisuri, în edificii, în nume de străzi.”
Evenimentul va avea loc la secţia Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi din str. Domnească, nr. 25.
Organizator expoziţie: muzeograf Adrian Zăinescu
INTRAREA LIBERĂ

expozitie-muzeul-de-istorie

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALTII AU CITIT SI...

0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
Nici o recenzie

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola