Expoziția „Restituiri Maksay”

Mulți dintre gălățeni s-au făcut cunoscuți prin diferite domenii – medicină, artă, sport, literatură dar și fotografie, această categorie fiind mai puțin cunoscută. Lumea fotografiei secolelor XIX și XX ne este dezvăluită de Casa Colecțiilor care găzduiește, la etajul clădirii, expoziția „Restituiri Maksay”.
Tată și fiu, George și Jean Maksay au imortalizat în imagini expresive momente importante ale istoriei locale, dar și naționale, acestea reprezentând adevărate documente ale perioadei de altădată. Profesionalismul și măiestria sunt elementele care le-au adus recunoașterea națională și internațională pentru surprinderea evenimentelor ale vieții sociale, economice, culturale și politice. George Maksay a fost furnizor al Curții Regale și fotograf de lux al orașului Galați. De asemenea, a fost medaliat cu bronz la expoziția internațională de la Paris din anul 1900 și decorat pentru participarea în campania militară din anul 1913. Fiul său i-a călcat pe urme. Din anul 1921 până în 1973 acesta a practicat aceeași profesie, ducând mai departe renumele fotografilor gălățeni. Acesta a participat și în campaniile militare din Primul Război Mondial, fiind decorat.
Astfel, a fost valorificată colecția de bunuri ce provin de la atelierul renumiților fotografi gălățeni, redând cu success atmosfera din interiorul laboratorului și a cabinetului foto. Obiecte specifice tehnicii fotografice din epocă, aparatură foto, fotografii, clișee din sticlă, documente personale – toate astea sunt elemente ce alcătuiesc tehnica și arta fotografică de altădată, care vă așteaptă să le vizitați, pătrunzând în Galații din secolele XIX-XX.

Picture of Mihaela Gîdei

Mihaela Gîdei

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola