post-title Expozitia „Baroque en noir”, un spectacol al stralucirii si frumusetii

Expozitia „Baroque en noir”, un spectacol al stralucirii si frumusetii

Expozitia „Baroque en noir”, un spectacol al stralucirii si frumusetii

muzeul-de arta-februarie-2014aO echipă formată din oameni talentaţi şi pasionaţi de artă şi de frumos au reuşit să aducă barocul în zilele noastre, oferindu-le gălăţenilor prezenţi la vernisajul expoziţiei „Baroque en noir”, care a avut loc miercuri seară la Muzeul de Artă Vizuală, ocazia de a pătrunde într-o poveste uimitoare, despre trădare, opulenţă, bogăţie şi frumuseţe. Cei care s-au mobilizat şi au dat naştere acestui proiect amplu şi ambiţios sunt fotograful Simona Andrei, make-up artistul Roxana Dobre, designerii vestimentari de la Pastelle pour femme Monica Goldbach şi Roxana Stoian.  Participanţii la eveniment i-au cunoscut, din fotografii, pe regina Miqra, pe maestra magiei albe, Artume, pe Louma, sora Artumei şi pe Theoderich, uzurpatorul reginei Miqra. Povestea, care s-a făcut cunoscută prin intermediul textelor care însoţeau fiecare fotografie, a fost gândită de A.G.Secară şi Petrişor Militaru.
Fotograful Simona Andrei a afirmat că „Baroque en noir” a pornit de la dorinţa de a evada din cotidianul în care trăim şi de a aduce frumosul şi strălucirea în sufletele oamenilor. „Baroque en noir” s-a născut din dorinţa ruperii de cotidian, din nevoia de nebunie, de opulenţă, de strălucire. Este a cincea expoziţie personală, dar prin în care colaborez cu o echipă fantastică – Roxana Dobre, Monica Goldbach şi Roxana Stoian” a spus Simona Andrei.
muzeul-de arta-februarie-2014În ceea ce priveşte machiajul, make-up artistul a dorit să creeze nişte măşti, care au devenit un ritual de transformare, aspect pe care l-a îndeplinit cu brio. „Machiajul personajelor l-am creat ca fiind o mască, pentru că masca, de obicei, aduce un ritual de transformare şi mă bucur că personajele pe care noi le-am ales ca să ne exprime măştile au putut susţine creaţia pe care noi am făcut-o ca ansamblu – păr, make-up, costume, accesorii şi toate elementele pe care noi le-am adus împreună. Sunt personaje puternice, sper că au ajuns în inimile dumneavoastră, aşa cum le-am perceput şi noi cu mare dragoste şi cu dăruire faţă de munca noastră”, a spus make-up artistul Roxana Dobre.
De asemenea, şi costumele modelelor au furat ochii privitorilor, elemente strălucitoare şi deosebit create care au avut un rol important în conturarea poveştii „Baroque en noir”. „Împreună cu Monica Goldbach, în acest proiect am simţit o provocare, ajutându-ne să ne manifestăm artistic, să ieşim din moda de eveniment şi din tiparele cotidiene, să evadăm un pic în trecut şi să aducem barocul în contemporan. Am păstrat elementele principale – ţesături precum dantela, brocart şi accesoriile opulente care marcau acea vreme şi, bineînţeles, corsetul, care şi în ziua de azi e piesa fundamentală a senzualităţii feminine”, a spus designerul vestimentar Roxana Stoian.

Altii au citit si...