Expozitia „Baroque en noir”, un spectacol al stralucirii si frumusetii

O echipă formată din oameni talentaţi şi pasionaţi de artă şi de frumos au reuşit să aducă barocul în zilele noastre, oferindu-le gălăţenilor prezenţi la vernisajul expoziţiei „Baroque en noir”, care a avut loc miercuri seară la Muzeul de Artă Vizuală, ocazia de a pătrunde într-o poveste uimitoare, despre trădare, opulenţă, bogăţie şi frumuseţe. Cei care s-au mobilizat şi au dat naştere acestui proiect amplu şi ambiţios sunt fotograful Simona Andrei, make-up artistul Roxana Dobre, designerii vestimentari de la Pastelle pour femme Monica Goldbach şi Roxana Stoian.  Participanţii la eveniment i-au cunoscut, din fotografii, pe regina Miqra, pe maestra magiei albe, Artume, pe Louma, sora Artumei şi pe Theoderich, uzurpatorul reginei Miqra. Povestea, care s-a făcut cunoscută prin intermediul textelor care însoţeau fiecare fotografie, a fost gândită de A.G.Secară şi Petrişor Militaru.
Fotograful Simona Andrei a afirmat că „Baroque en noir” a pornit de la dorinţa de a evada din cotidianul în care trăim şi de a aduce frumosul şi strălucirea în sufletele oamenilor. „Baroque en noir” s-a născut din dorinţa ruperii de cotidian, din nevoia de nebunie, de opulenţă, de strălucire. Este a cincea expoziţie personală, dar prin în care colaborez cu o echipă fantastică – Roxana Dobre, Monica Goldbach şi Roxana Stoian” a spus Simona Andrei.
În ceea ce priveşte machiajul, make-up artistul a dorit să creeze nişte măşti, care au devenit un ritual de transformare, aspect pe care l-a îndeplinit cu brio. „Machiajul personajelor l-am creat ca fiind o mască, pentru că masca, de obicei, aduce un ritual de transformare şi mă bucur că personajele pe care noi le-am ales ca să ne exprime măştile au putut susţine creaţia pe care noi am făcut-o ca ansamblu – păr, make-up, costume, accesorii şi toate elementele pe care noi le-am adus împreună. Sunt personaje puternice, sper că au ajuns în inimile dumneavoastră, aşa cum le-am perceput şi noi cu mare dragoste şi cu dăruire faţă de munca noastră”, a spus make-up artistul Roxana Dobre.
De asemenea, şi costumele modelelor au furat ochii privitorilor, elemente strălucitoare şi deosebit create care au avut un rol important în conturarea poveştii „Baroque en noir”. „Împreună cu Monica Goldbach, în acest proiect am simţit o provocare, ajutându-ne să ne manifestăm artistic, să ieşim din moda de eveniment şi din tiparele cotidiene, să evadăm un pic în trecut şi să aducem barocul în contemporan. Am păstrat elementele principale – ţesături precum dantela, brocart şi accesoriile opulente care marcau acea vreme şi, bineînţeles, corsetul, care şi în ziua de azi e piesa fundamentală a senzualităţii feminine”, a spus designerul vestimentar Roxana Stoian.

Comentarii - 1

Delafluviu Guzi

Delafluviu Guzi

In sufletul Simonei Andrei, exista un izvor al BUCURIEI DE A TRAI…Inteligenta imbelsugata ce debordeaza de umor fin si totodata, plina de feminitate. O personalitate complexa, prietenoasa si incarcata de modestie, cu o mare putere de a munci ; O personalitate cu un intelect zdrobitor de puternic cand trebuie sa isi apere principiile; nu pierde timpul cu orice i-ar rapi secunde din BUCURIA de A TRAI, muncind ceea ce ii place. Creatia artistica pentru ea, e ca… respiratia pentru mine … Pe taram creativ, a desfiintat inca de la inceputurile pasiunii ei pentru fotografie, orice frontiere care ar putea ingradi ineditul si inefabilul. Din punct de vedere tehnic, daca n-ar putea lucra desavarsit de la inceput pana la sfarsit, acordand o foarte mare atentie detaliului, mai bine face altceva. Pot sa ma laud ca involuntar am luat lectii de viata, privind si admirand plin de uimire, la toata ascensiunea ei artistica care a inceput acum cativa ani. Ii dau dreptate lui Cristinel Luca intr-un alt articol, cand afirma, ca :” Simona Andrei este artistul en-vogue, al orasului nostru”. In plus, adora munca in echipa, construind parteneriate frumoase, langa oameni cu mintea deschisa… Si pot spune ca nu degeaba face parte, din gruparea Athanor !

februarie 22, 2014 11:05 am Raspunde

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALTII AU CITIT SI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola