Cauta
Adauga
Sign In

Expoziția „Ambient interior gălățean”

Curiozitatea de a afla cum era interiorul caselor gălățenilor  de la sfârșitul secolulul al XIX-lea ne-a măcinat pe mulți dintre noi. Casa Colecțiilor – clădirea Ținc ne dă ocazia să vedem mobilierul sau obiectele decorative din locuințele de acum 100 de ani prin intermediul expoziției „Ambient interior gălățean”. Aceasta este localizată la etajul clădirii și prezintă atmosfera ambientală specifică Galațiului de altădată, oferind, bineînțeles, farmecul aparte de epocă. Astfel, a fost reconstituit un salon de epocă, similar celui din trecut, dar și a unor cadre ale aspectelor din viața de zi cu zi a locuitorilor unui astfel de cămin.
Salonul, fiind un spațiu privat, dar și deschis socializării, subliniază foarte bine acele elemente ce evidențează delimitarea dublei sale întrebuințări: loc de reunire zilnică a familiei farmacistului Ținc, dar și de primire a vizitelor, oficiale sau nu. Putem vedea garnitura de mobilier în stil ecletic, picturi și fotografii de familie, obiecte casnice sau decorative, piese de vestimentație – toate aceste aspecte fascinante fiind definitorii pentru atmosfera specifică unui interior de epocă, dar și modei de atunci.

De asemenea, aici cunoaștem și un mini salon pentru ceai și cafea, considerat a fi locul discuțiilor persoanelor de sex feminin. Mobilierul, argintăria ce provine de la Comisia Europeană a Dunării, precum și alte obiecte de artă decorativă redau cu succes aspectul unui cadru ambiental. Un spațiu de relaxare prin lectură, dar și pentru rezolvarea problemelor de natură administrativă este biroul. Obiectele specifice ale acestui spațiu, precum și garnitura de mobilier permit vizitatorilor să își imagineze modul de viață al proprietarului.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALTII AU CITIT SI...

 
0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
Nici o recenzie

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola