Exponatul lunii octombrie: „Faţă de masă atribuită Domnitorului Alexandru Ioan Cuza”

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi derulează în acest an, în cadrul Programului de valorificare a patrimoniului cultural naţional, proiectul expoziţional Exponatul lunii care vizează prezentarea unui bun muzeistic cu valoare deosebită din colecţiile instituţiei.
În luna octombrie, la Muzeul Casa Cuza Vodă Galaţi se organizează micro-expoziţia: EXPONATUL LUNII OCTOMBRIE: FAŢĂ DE MASĂ ATRIBUITĂ DOMNITORULUI ALEXANDRU IOAN CUZA.
Patrimoniul muzeistic cu valoare memorială permite dezvăluirea unor repere semnificative pentru oameni, locuri, stiluri de viaţă din epoci diverse. Ele pot contura un modus vivendi cu rădăcini într-o realitate anterioară şi ecouri în prezentul nostru.Pornind de la aceste consideraţii,  faţa de masă (din damasc de culoare albă, imprimat) personalizată cu monograma brodată a Domnitorului Alexandru Ioan Cuza constituie, într-un context tematic adecvat,  o mărturie grăitoare a bunului gust şi a ospitalităţii prezente în viaţa personalităţilor istoriei moderne a românilor.
Micro-expoziţia organizată de muzeograf dr.Elena Ingrid Bahamat poate fi vizitată în perioada 1-31 octombrie 2014, de miercuri până duminică, între orele 1000 – 1800

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

powerseo galati
0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
(0 recenzii)

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola