„Un evantai – accesoriu al eleganţei feminine” – exponatul lunii martie la Muzeul „Casa Cuza Vodă”

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi derulează şi în acest an, în cadrul Programului de valorificare a patrimoniului cultural naţional, proiectul expoziţional Exponatul lunii, proiect care vizează prezentarea unui bun muzeistic cu valoare deosebită din colecţiile instituţiei.

exponat

În luna martie, vizitatorii pot admira la Muzeul „Casa Cuza Vodă”, secţie a Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi, exponatul lunii: „Un evantai – accesoriu al eleganţei feminine”.
Delicatul accesoriu vestimentar, realizat de un atelier occidental, în a doua jumătate a secolului al XIX-lea şi folosit de doamnele din familia Negri, impresionează prin frumuseţea modelului şi duce cu gândul la poveşti cu şi despre domnişoarele şi doamnele de altădată”, afirmă muzeograf dr. Elena Ingrid Bahamat.
Reper emblematic pentru modă, pentru eleganţă în accepţia ei feminină de ieri, uneori de azi şi poate că şi de mâine, exponatul „Un evantai – accesoriu al eleganţei feminine”, poate fi vizitat în perioada 2 – 31 martie 2016, de miercuri până duminică, între orele 9.00 şi 17.00.

Picture of Alina Bararu

Alina Bararu

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola