Exponatul lunii martie „Paine de la 1892” la Muzeul de Istorie

Proiectul expoziţional Exponatul lunii, derulat de Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi, vizează prezentarea unui bun muzeistic cu valoare deosebită din patrimoniul instituţiei.

În luna martie a.c., vizitatorii pot admira la Muzeul „Casa Cuza Vodă”, secţie a Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi, exponatul lunii: PÂINE DE LA 1892.
Pâinea, coaptă în vara anului 1892, în Italia, a fost prezentată în cadrul Expoziţiei Italo-Americană de la Genova (10 iulie – 4 noiembrie 1892), expoziţie care marca aniversarea a 400 de ani de la descoperirea Americii de către Cristofor Columb.
Vasile Pamfil, unul dintre membrii echipajului crucişătorului «Elisabeta» a intrat în posesia pâinii, inclusiv a cutiei în care fusese expusă, şi a adus-o la Galaţi. Acesta o donează în mai 1915 lui Paul Paşa, directorul Şcolii nr. 6 de băieţi din Galaţi. Întregul patrimoniu al Muzeului de la Şcoala nr. 6, inclusiv pâinea, sunt donate de Paul Paşa, în 1939, nou-înfiinţatului muzeu de istorie din Galați.”
Micro-expoziţia, organizată de asistent cercetare Ovidiu Nedu, poate fi vizitată în perioada 5 – 31 martie 2015, de miercuri până duminică, între orele 9.00 – 17.00.
PARTENERI MEDIA: Redescoperă Istoria, Presa Galaţi, SUNTEM ROMANIA !, e-cultura.info, Sapte Seri Galati-Braila, Asociatia Pentru Renasterea Galatiului, Prin Galati

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola