Exponatul Lunii – „Mapa lui Costache Negri”, Muzeul de Istorie Galati

Muzeul de Istorie Galaţi inaugurează, începând cu această lună, proiectul expoziţional Exponatul lunii. Acesta vizează prezentarea lunară publicului vizitator a unor bunuri muzeistice cu valoare deosebită, din colecţiile instituţiei.
Miercuri, 20 februarie 2013, ora 14.00, va fi vernisată la Muzeul „Casa Cuza Vodă”, str. Al. I. Cuza, nr. 80, miniexpoziţia:
MAPA LUI COSTACHE NEGRI
„Mapa (dimensiuni: 40 x 30 cm) este produsul unui atelier necunoscut, de la mijlocul secolului al XIX-lea. Confecţionată din piele de culoare maro, este ornamentată cu motive romboidale şi un chenar cu motive de influenţă orientală, aurii. Cu un format tip servietă, are trei compartimente interioare căptuşite cu material textil de culoare verde şi un buzunar din piele. La exterior, pe partea din faţă, are în zona centrală o mică broască metalică, cu motive vegetale (căreia îi lipseşte cheiţa), iar în laterale sunt două cureluşe prinse în catarame metalice. A fost achiziţionată în 1969 de la unul din membrii familiei Sturdza, înrudită cu familia Negri.”
Faptul că a aparţinut lui Costache Negri (revoluţionar paşoptist, artizan al Unirii din anul 1859, reprezentant diplomatic al Principatelor Unite Române la Constantinopol), îi conferă bunului muzeistic o valoare memorială deosebită.”
Organizator miniexpoziţie: muzeograf dr. Elena-Ingrid Bahamat.
Miniexpoziţia poate fi vizitată în perioada 20 februarie – 20 martie 2013.

602126_269959186471099_1217757311_n

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola