Cauta
Adauga
Sign In

Exponatul lunii mai la Muzeul de Istorie

Exponatul lunii mai la Muzeul de Istorie

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi derulează în acest an, în cadrul programului de valorificare a patrimoniului cultural naţional, proiectul expoziţional Exponatul lunii, proiect care vizează prezentarea publicului vizitator, în perioada 10 – 31 mai 2013, a unui bun muzeistic cu valoare deosebită, din colecţiile instituţiei.
Vineri, 10 mai 2013, ora 12.00, va fi vernisat la Muzeul „Casa Cuza Vodă” Galaţi, str. Al. I. Cuza, nr. 80, Exponatul lunii mai:
Trusa de birou atribuită Domnitorului Alexandru Ioan Cuza.
Trusa de birou este produsul unui atelier necunoscut, de la mijlocul secolului al XIX-lea. Este compusă din: suport din marmură de culoare albă şi alamă cu inscripţia IASSI, 1859∕ Principelui Cuza; călimară (două bucăţi) din semicristal neornamentat, formă paralelipipedică şi capac din alamă, ornamentat cu borduri lineare, circulare; press-papier (două bucăţi) din marmură de culoare albă, formă paralelipipedică, cu garnitură şi mâner din alamă, dispuse la partea superioară; tampon sugativă din marmură de culoare albă şi lemn, cu mâner din alamă, dispus la partea superioară, neornamentat; coupe-papier – lama din alamă neornamentată, cu mâner din ebonită de culoare neagră şi gălbuie (la capăt), neornamentat.
Achiziţionată în anul 2008 de la un colecţionar particular, trusa de birou atribuită Domnitorului Alexandru Ioan Cuza este prezentată în premieră publicului vizitator al Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi.

exponatul-lunii-mai

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALTII AU CITIT SI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola