Cauta
Adauga
Sign In

Exponatul lunii iunie la Muzeul de Istorie

Exponatul lunii iunie la Muzeul de Istorie

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi derulează în acest an, în cadrul Programului de valorificare a patrimoniului cultural naţional, proiectul expoziţional Exponatul lunii, proiect care vizează prezentarea în perioada 6 – 30 iunie 2013, a unui bun muzeistic cu valoare deosebită, din colecţiile instituţiei.
Joi, 6 iunie 2013, ora 1300, va fi vernisat la sediul din Str. Domnească, nr. 25, Exponatul lunii iunie: Mormantul nr. 7 din tumulul cu ringuri de piatra de la Tirighina Barbosi.
În anul 1978, Ion T. Dragomir a descoperit în cadrul necropolei din imediata vecinătate a castrului roman de pe promontoriu Tirighina Bărboşi, un tumul cu ringuri concentrice din piatră în care au fost cercetate 16 morminte de incineraţie şi înhumaţie. Dintre acestea, cel mai important s-a dovedit a fi mormântul nr. 7, care prin bogatul său inventar atestă intensitatea procesului de romanizare a populaţiei autohtone în acest areal.
Amforele romane, căţuia dacică şi prezenţa unei fibule din aur cu inscripţia „INN…”[INNOCENS] au determinat pe autorul descoperirii să considere că ne aflăm în faţa unui mormânt din secolul IV p.Chr., perioadă în care creştinismul se răspândea în Imperiul Roman.
Organizator Exponatul lunii iunie: muzeograf Costel Ilie.

muzeul-de-istorie-iunie2013

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALTII AU CITIT SI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola