Cauta
Adauga
Sign In

Exponatul lunii iunie la Muzeul de Istorie

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi derulează în acest an, în cadrul Programului de valorificare a patrimoniului cultural naţional, proiectul expoziţional Exponatul lunii, proiect care vizează prezentarea în perioada 6 – 30 iunie 2013, a unui bun muzeistic cu valoare deosebită, din colecţiile instituţiei.
Joi, 6 iunie 2013, ora 1300, va fi vernisat la sediul din Str. Domnească, nr. 25, Exponatul lunii iunie: Mormantul nr. 7 din tumulul cu ringuri de piatra de la Tirighina Barbosi.
În anul 1978, Ion T. Dragomir a descoperit în cadrul necropolei din imediata vecinătate a castrului roman de pe promontoriu Tirighina Bărboşi, un tumul cu ringuri concentrice din piatră în care au fost cercetate 16 morminte de incineraţie şi înhumaţie. Dintre acestea, cel mai important s-a dovedit a fi mormântul nr. 7, care prin bogatul său inventar atestă intensitatea procesului de romanizare a populaţiei autohtone în acest areal.
Amforele romane, căţuia dacică şi prezenţa unei fibule din aur cu inscripţia „INN…”[INNOCENS] au determinat pe autorul descoperirii să considere că ne aflăm în faţa unui mormânt din secolul IV p.Chr., perioadă în care creştinismul se răspândea în Imperiul Roman.
Organizator Exponatul lunii iunie: muzeograf Costel Ilie.

muzeul-de-istorie-iunie2013

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALTII AU CITIT SI...

 
0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
Nici o recenzie

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola