Eveniment de marcare a Zilei Mondiale fără Tutun

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi şi Direcţia de Sănătate Publică Galaţi organizează vineri, 31 mai, începând cu ora 10.00 o acţiune dedicată Zilei Mondiale fără tutun – 31 mai. Manifestarea se va desfăşura în Sala Auditorium a muzeului gălăţean menționat și vor participa aproximativ 200 elevi de la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” şi Şcoala Gimnazială nr.12 Galaţi urmând a lua parte la acţiune.
„Vrem să tragem un semnal de alarmă asupra pericolului pe care îl reprezintă fumatul pentru sănătate. Elevii care vor lua parte la acest simpozion vor veni – pe grupuri – cu scenete, desene sau prezentări powerpoint, în care vor spune, în felul lor, de ce nu este bine să fumăm. E o acţiune educativă, prin care sperăm să-i determinăm pe participanţi să se gândească de două ori înainte de a se apuca de fumat,” a declarat muzeografa Marcela Roşca, coordonatoarea manifestării.
În România, zilnic, se fumează peste 5 milioane de pachete de ţigări. Conform celor mai recente date, peste 30% dintre adulţii din România fumează. Mai grav este ca fumătorii împătimiţi se formează încă din adolescenţă. 33.000 de români mor anual, din cauza unor boli cauzate de fumat. Aceasta este concluzia unui studiu al Centrului pentru Politici de Sănătate. De asemenea, fumătorii trăiesc, în medie, cu 21 de ani mai puţin decât nefumătorii.

Picture of Mihaela Gîdei

Mihaela Gîdei

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola