Este oficial: Oţelul Galaţi, campioana României la fotbal

Oţelul Galaţi este oficial campioana României la fotbal, anunţă site-ul oficial al clubului, în urma deciziei Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, de a nu se mai juca meciul cu Pandurii, din etapa a 19-a a Ligii I.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a anunţat astăzi, 18 mai, Liga Profesionistă de Fotbal din România că partida CS Pandurii Tg. Jiu – FC Oţelul Galaţi, omologată cu scorul de 0-3 la ‘masa verde’, nu poate fi reprogramată”, se arată în comunicatul clubului de la Dunăre.
Oţelul are patru puncte avans faţă de a doua clasată, FC Timişoara, cu o etapă rămasă de disputat. Gălăţenii câştigaseră partida cu Pandurii la „masa verde” (3-0), gorjenii nefiind programaţi din cauza unei datorii către Dinamo. În ultima etapă, Oţelul va juca la Ploieşti cu Astra, iar FC Timişoara acasă cu Dinamo.
Pentru Oţelul acesta este primul titlu din istorie şi cea mai mare performanţă a clubului.
Oţelul Galaţi, club înfiinţat în 1964, aduce Moldovei primul titlu de campioană a României, după ce a jucat în Divizia A pentru prima oară în anul 1986. Oţelul a mai ocupat locul patru în Liga I de trei ori (1988, 1997 şi 1998) şi a jucat o finală de Cupa României (0-2 cu Dinamo, în 2004).
Oţelul a jucat primul meci în cupele europene pe 7 septembrie 1988, cu cea mai titrată echipă italiană, Juventus Torino, reuşind o victorie memorabilă, scor 1-0, chiar dacă în retur a pierdut cu 0-5.
Oţelul a participat de alte patru ori în Cupa UEFA, în sezoanele 1997/1998, 1998/1999, 2004/2005 şi 2007/2008, ultima dată calificându-se din Cupa Intertoto. Oţelul a câştigat atunci Cupa Intertoto, după ce a trecut de turcii de la Trabzonspor în finală.
„Oţelarii” nu terminaseră niciodată mai sus de locul al patrulea în clasament, iar experimentatul mijlocaş Paraschiv a declarat: „Până nu joci în UEFA Champions League nu simţi că eşti fotbalist adevărat. Trebuie să nu ne facem de râs în faza grupelor. Oricum, am meritat acest titlu!”
Titlul de campioană rămâne în afara Bucureştiului pentru al patrulea sezon consecutiv, Oţelul fiind prima formaţie din provincia românească Moldova care obţine laurii. Succesul echipei s-a bazat pe munca şi etica solidă încurajate de antrenorul Dorinel Munteanu, jucătorul cu cele mai multe prezenţe în naţionala României, cu 134 de apariţii, iar continuitatea este asigurată de nume precum Cornel Râpă, Silviu Ilie şi Adrian Sălăgeanu, şi ei convocaţi la prima reprezentativă.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

powerseo galati
0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
(0 recenzii)

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola