Conferința cu tema „Esperantism, presă şi cenzură în România interbelică” la Muzeul de Istorie

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi în parteneriat cu Muzeul Județean Olt vă invită, miercuri, 18 mai 2016, ora 1100, la conferința cu tema „Esperantism, presă şi cenzură în România interbelică” susţinută de Doru Neagu.

Afis 18 mai Conferinta Esperantism

Proiectul limbii esperanto, inițiat în Polonia, de către Ludovic Lazar Zamenhof, este una dintre cele mai îndrăznețe forme pe care le-a luat viziunea globalistă asupra lumii. Văzută ca o lingua franca universală, esperanto nu a avut totuși succesul scontat, chiar dacă viziunea globalistă de care ține s-a concretizat și se concretizează tot mai mult la nivel politic, economic, cultural.
În România, începuturile proiectului esperantist se leagă de numele industriaşului gălăţean Heinrich Fischer, care, în 1904, fondează, la Galaţi, un grup esperantist şi începe să ţină cursuri de esperanto. În secolul care a urmat, viziunea unificatoare de care ține proiectul esperanto a luat forme tot mai concrete, chiar dacă, sub aspect lingvistic, câteva limbi naturale au reușit să se impună ca limbi internaționale, oarecum în detrimentul mult mai logicei și mai facilei limbi esperanto. (asistent cercetător științific dr. Ovidiu Nedu)
Evenimentul este dedicat Zilei Internaţionale a Muzeelor şi se va desfăşura la Muzeul „Casa Cuza Vodă”, secţie a Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola