“Eliberatorii” ruşi şi crimele împotriva umanităţii (Contributors)

depozitul petrol din chernihiv

Război în Ucraina, ziua a opta: Herson a fost capturat de ruși / Se așteaptă vești despre negocierile de pace (HotNews.ro)

Trupele ruse au ajuns joi în centrul portului ucrainean Herson, prima realizare majoră a invaziei declanșate joia trecută, iar în capitala Kiev și în alte orașe mari, forțele de ocupație au continuat bombardamentele nimicitoare, fără mișcări semnificative de trupe, probabil din cauza problemelor logistice. O delegație ucraineană a plecat pentru o a doua rundă de discuții cu oficialii ruși privind încetarea focului, după ce o primă rundă a înregistrat luni puține progrese, scrie HotNews.ro.

Bombardamentele din Harkiv, un oraș de 1,5 milioane de locuitori, au transformat centrul orașului într-o zonă de clădiri distruse și dărâmături.

Rușii au bombardat orașul Izyum, situat la aproximativ 120 km sud-est de Harkov, ucigând șase adulți și doi copii, a declarat parlamentul ucrainean.

Primarul din Mariupol a spus miercuri că orașul său ”este făcut una cu pământul, neîntrerupt, de 12 ore”, neputând nici să ia răniții căzuți în stradă.

Potrivit evaluărilor făcute de armata americană, forțele rusești care se îndreaptă spre Kiev, inclusiv enormul convoi militar, „rămân blocate”.

O explozie a zguduit, de asemenea, gara din Kiev, unde mii de femei și copii erau evacuați. Deflagrația a fost cauzată de resturile unei rachete de croazieră rusești doborâte, a declarat un consilier al Ministerului ucrainean de Interne. O altă explozie a avut loc joi dimineață.

Între timp, antreprenorul rus Alex Konanykhin oferă o recompensă de 1 milion de dolari pentru anihilarea lui Putin.

„Promit să plătesc 1.000.000 de dolari ofițerului (ofițerilor) care, respectându-și datoria constituțională, îl arestează pe Putin ca criminal de război conform legilor rusești și internaționale”, a scris Konanykhin pe LinkedIn.

„Putin nu este președintele Rusiei, deoarece a ajuns la putere ca urmare a unei operațiuni speciale de aruncare în aer clădiri de apartamente din Rusia, apoi a încălcat Constituția prin eliminarea alegerilor libere și prin uciderea oponenților săi”, continuă acesta.

„În calitate de etnic rus și cetățean rus, consider că este datoria mea morală să facilitez denazificarea Rusiei. Voi continua să ajut în continuare Ucraina în eforturile sale eroice de a rezista atacului hoardei lui Putin”, a adăugat omul de afaceri fugit din Rusia încă din 1992.

Postarea a fost însoțită de o imagine cu o fotografie a lui Putin și cuvintele „Wanted: Mort sau viu. Vladimir Putin pentru crime în masă”.

“Eliberatorii” ruşi şi crimele împotriva umanităţii (Contributors)

„Campania Rusiei în Ucraina este, în pofida tentativelor de relativizare morală, cea mai gravă încălcare a ordinii internaţionale de după 1945”, consideră profesorul de drept constituțional Ioan Stanomir. În opinia sa, „nici un argument, nici un sofism legal nu pot face să dispară o realitate documentabilă: atacul Rusiei, neprovocat şi pirateresc, împotriva unei ţări suverane şi independente. Într-o reeditare macabră a doctrinei Brejnev, Vladimir Putin intervine spre a anihila dreptul de a alege al unei naţiuni.

Propaganda rusă , pe urmele celei sovietice, construieşte mitul soldatului eliberator. Este acesta un mit prea bine cunoscut Europei centrale şi de Est. Datorăm acestor eliberatori sovietici o jumătate de veac de sclavie comunistă şi suferinţele a generaţii. Eliberatorii din 2022 nu sunt diferiţi de cei care au strivit libertatea atâtor popoare. Instrumentele criminale de care se servesc sunt vizibile unei lumi întregi. Misiunea limitată a Rusiei devine, pe zi ce trece, un autentic carnagiu”.

Integral pe Contributors.ro.

Poveste din Kiev: războiul care schimbă orașe și vieți (Recorder)

Războiul din Ucraina nu este doar al armatelor. Sute de mii de oameni simpli din Kiev sunt în linia a doua a frontului cu lăzi de banane, pâine, medicamente, echipament militar și încurajări. Sunt voluntarii din Apărarea teritorială, care stau în spatele efortului uriaș de rezistență. Am întâlnit un astfel de om pe drumul dintre București și Kiev.

Oleksii, un tânăr de 33 de ani din capitala Ucrainei, și-a dus soția și cei doi copii la adăpost în România și s-a întors cu căști și veste antiglonț cumpărate din București pentru luptătorii din Kiev. Este patronul unei librării, dar pentru că a fost nevoit să tragă obloanele își pune toată energia în slujba rezistenței.

Oamenii Kievului sunt puternici, poți discuta cu ei ore în șir despre război, despre Putin și despre viitorul Ucrainei. E multă încredere în vocea lor, dar, invariabil, la un moment dat ceva declanșează o emoție puternică. Și atunci, vocea începe să tremure și totul se încheie cu un “Slava Ucraina!” și cu lacrimi în ochi.

Reportajul video este disponibil pe pagina Recorder.

Povești despre case deschise. „Refugiații nu sunt străini, sunt oameni” (Buletin de București)

În București, peste 800 de persoane și-au pus la dispoziție casele, camerele și apartamentele pe platforma refugees.ro. Unii dintre ei plănuiau să se mute în apartamentul proaspăt renovat, dar preferă acum să îi ajute pe refugiați. Alții oferă cazare gratuită în aceeași casă în care locuiesc, chiar în camera de lângă. Toți au în comun un singur lucru: sunt solidari în fața unui război care a ucis deja sute de oameni.

Mai multe pe Buletin de București.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALTII AU CITIT SI...

powerseo galati
0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
(0 recenzii)

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola